Skip to content
Politică

Ce spune Raluca Prună despre decizia CCR privind urmărirea penală

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat joi că decizia CCR privind neconstituționalitatea dispozițiilor referitoare la renunțarea la urmărirea penală are un impact major asupra modului în care funcționează sistemul de justiție, afirmând că așteaptă motivarea grabnică a hotărârii pentru a promova un act normativ, potrivit romaniatv.net.

„Poziția mea nu poate fi alta decât că trebuie să respectăm deciziile Curții Constituționale. Este adevărat că ieri s-a dat o decizie care are un impact major asupra modului în care funcționează sistemul de justiție în România. Aștept și eu, deci MJ, și celelalte instituții din sistemul judiciar motivarea grabnică a acestei decizii, astfel încât la MJ să putem livra actul legislativ care să pună în acord actuala prevedere din Cpp, art. 318, cu cerințele Curții”, a precizat Raluca Prună, la plecare de la ședința CSM.

Raluca Prună a explicat că este obligată prin lege să promoveze un act normativ.

„Nu știu dacă ordonanță de urgență. Considerând însă impactul, cred că este posibil să fie OUG, am însă obligație prin lege să pun într-un termen de 45 de zile în acord textul de lege cu decizia CCR”, a adăugat ministrul Justiției.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *