Ce spune Romgaz despre posibilitatea de a furniza gaze și energie electrică pentru clienții casnici

Sursă foto: Romgaz

Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, a a lansat luna treută consultare de piata pentru “Implementare platforme informatice gaze naturale și energie electrică”, ceea ce ar putea însemna că firma se pregătește să atace în viitor segmentul de furnizare pentru casnici. Romgaz are intenții în acest sens pe segmentul de furnizare de gaze și nu exclude în viitor nici furnizarea de energie electrică, potrivit unor lămuriri transmise în urma unei solicitări de presă.

Romgaz dorește o soluție informatică ce ar trebui să susțină până la 10.000 de clienți. Compania are într-adevăr undeva la 2.300 de clienți finali de gaze naturale, pentru că a fost  desemnat Furnizor de Ultimă Instanță de gaze.

Cum acest pas ar fi putut însemna am solicitat lămuriri companiei, iar Romgaz spune că soluția informatică îi servește “pentru a accesa în viitor piața de furnizare de gaze către clienții en-detail” însă pentru furnizarea de energie electrică nu sunt acum “obiective specifice” fără a se exclude în viitor această posibilitate.

Citeşte mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: