Skip to content
Politică

Ce spune Romsilva despre dosarul retrocedărilor

Romsilva consideră fără fundament și totodată ilegală afirmația conform căreia ar fi fost prejudiciată cu aproximativ 300 de milioane de euro în dosarul retrocedărilor. Totodată, reprezentanții Romsilva au mai transmis că regia este administratorul, nu proprietarul pădurilor.

„În mod cu totul nefundamentat și nelegal, în toate comunicatele de presă și în știrile mass-media, se face afirmația conform căreia ‘Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a fost prejudiciată cu suma de cca. 300 milioane de euro’, fără a se cunoaște faptul că Romsilva nu este proprietarul, ci administratorul pădurilor statului. Reamintim, și cu acest prilej, că, în conformitate cu prevederile Constituției României, statul este reprezentat, inclusiv în instanță, de către Ministerul Finanțelor Publice”, conform unui comunicat remis Mediafax.

Potrivit sursei citate, Adam Crăciunescu, directorul general al Regiei, va fi capabil să demonstreze autorităților că și-a exercitat funcția actuală cu onestitate. De asemenea, Colegiul Consilierilor Juridici „Silva Lex” susține că de când acesta a fost numit director general al RNP Romsilva, nu a făcut nici un fel de presiuni.

„Nu a făcut nicio presiune asupra consilierilor juridici şi nu a sugerat niciun moment că n-ar trebui să mai formulăm întâmpinări pentru apărarea proprietăţii publice a statului român şi să mai asigurăm prezenţa la termenele de judecată.”, adăugat sursa citată.

Adam Crăciunescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *