Skip to content
Politică

Ce spune şefa DIICOT, după votul în cazul Vosganian

Şefa DIICOT, Georgiana Hossu, a declarat, joi, după ce Senatul nu a încuviințat urmărirea penală a liberalului Varujan Vosganian, că cercetările vor continua pentru găsirea a noi indicii care să permită formularea unei noi cereri de ridicare a imunității senatorului, precizând că „nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor”.

„Este o decizie politica si nu ne permitem sa comentam. Avizarea cererii de urmărire penală, în această cauză, avea menirea de a asigura un proces echitabil (…) Sigur că da. Cercetările vor continua și cu responsabilitatea tuturor dispozițiilor, referitoare la un proces echitabil, vom încerca să găsim indicii noi care să ne asigure formularea unei cereri de același tip. S-a dispus o nouă expertiză financiar-contabilă și după rezultatele acestei expertize, ea va fi adusă la cunoștința persoanelor cercetaate, iar procurorul de caz va aprecia. Încercăm ca, în acest dosar, cercetările să se desfășoare cu celeritate”, a declarat Georgiana Hossu pentru Realitatea TV.

Întrebată dacă există riscul să se prescrie faptele, cu privire la acest dosar, Georgiana Hossu a răspuns că nu există niciun risc în această direcţie.

„Nu există niciun risc în direcția prescrierii faptelor”, a declaratGeorgiana Hossu.

Procurorul general, Tiberiu Nițu, este cel care a trimis Senatului cererea DIICOT de încuviințare a începerii urmăririi penale față de Varujan Vosganian, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare, în dosarul Romgaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *