Skip to content
Politică

Ce spune Tăriceanu despre negocierile privind intrarea la guvernare

Președintele PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit luni despre stadiul negocierilor cu premierul Ponta privind intrarea la guvernare a partidului pe care îl conduce.

Tăriceanu susține că nu a negociat cu Victor Ponta numărul de portofolii pe care formațiunea sa ar urma să-l dețină în noul Guvern.

„Nu am negociat cu prim-ministrul nici numărul de portofolii, nici care vor fi acelea. Insist ca înainte de această discuție să convenim care vor fi principalele direcții de acțiune, în baza programului USL, programului politic care a fost validat în 2012 la alegeri și, ulterior, pe baza căruia Guvernul a primit votul de învestitură. Cred că acțiunea politică e mai importantă. Noi trebuie să răspundem așteptărilor cetățenilor. Cetățenii așteaptă nu atât să vadă cine ajunge ministru, ci cum se va schimba viața lor în bine, vor să vadă capacitatea noastră de a cuprinde și de a găsi răspunsuri adecvate la problemele lor”, a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a spus că așteaptă și o decizie finală a UDMR privind retragerea acestora de la guvernare.

„Insist să avem, înainte de orice, un document politic care să sintetizeze acțiunea viitoare a Guvernului. Apoi o să discutăm și de portofolii, și de persoane. (…) O să mă văd cu prim-ministrul astăzi, în zilele următoare, probabil o să avem mai multe ocazii să discutăm aceste chestiuni. (…) În mod normal trebuie să așteptăm decizia UDMR, care se va lua pe 13 (decembrie n.r.), dacă rămâne, continuă sau se retrage de la guvernare. Până atunci trebuie să ne facem calendarul în consecință”, a precizat președintele PLR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *