Ce spune Tăriceanu despre o alianță cu PC

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit luni, 1 septembrie, invitat într-o emisiune de televiziune, despre posibilitatea unei alianțe politice cu Partidul Conservator, după ce PLR a constituit grup parlamentar comun în Camera Deputaților alături de deputații conservatori.

Acesta a explicat că nu este vorba despre o alianță între partide.

Nu este o înţelegere între partide, ci strict la nivelul grupurilor parlamentare care au decis să se unească pentru a căpăta mai multă forţa. Am devenit al treilea grup ca importanţă în Parlament. Ne propunem să promovăm soluţii pe ceea ce înseamnă dreapta politicii şi zona liberală. Acesta este obiectivul pe care ni l-am fixat şi cred că vom reuşi să îl îndeplinim. Partidele  îşi păstrează independenţa lor. Nu putem să vorbim de o alianţă sub nicio formă între partide. La nivelul grupurilor parlamentare vom conlucra. Nu e nimic nefiresc”, a spus Tăriceanu.

Președintele Senatului a declarat anterior că nu s-a discutat despre o fuziune momentan fiind vorba doar despre o înțelegere la nivelul grupurilor parlamentare.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: