Skip to content
Politică

Ce spune Tăriceanu despre reluarea votului în cazul Șova. Cum le răspunde președintele Senatului celor care îi cer demisia

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit la Televiziunea Română despre cazul votului din Senat privitor la Dan Șova, despre care CCR a decis că nu a fost constituțional.

Întrebat cum comentează somațiile Opoziției de a-și da demisia din fruntea Senatului, Tăriceanu a declarat că  în cazul Dan Șova au decis senatorii, și nu doar președintele camerei superioare a Parlamentului.

Tăriceanu precizează că va fi sesizată Comisia juridică care va trebui să vină cu o propunere pentru camera superioară a Parlamentului. De asemenea, Tăriceanu susține că pentru a elabora un răspuns, e nevoie de motivarea CCR.

„Uneori cand vad ca mi se cere demisia, stau si imi imaginez cum bag pumnul in gura senatorilor si ei urmeaza indicatiile mele. In cazul Sova avem o decizie a CCR care declara decizia luata de Senat drept neconstitutionala. Cand primim motivarea Curtii care e una oficiala se pun in miscare o serie de proceduri. Exista o Comisie juridica a Senatului alcatuita din juristi care vor fi sesizati cu aceasta problema si care vor trebui sa vina cu o propunere catre plenul Senatului. Din ce s-a pronuntat domnul Zegrean n-am aflat decat ca hotararea e neconstitutionala. Exista intotdeauna aceasta posibilitate de a contesta hotararile Parlamentului in cazul in care unii membrii sau alte institutii considera ca anumite hotarari nu respecta prevederi constitutionale. Ca sa putem elabora un raspuns trebuie sa vedem motivarea”, a declarat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *