Skip to content
Politică

Ce spune Tăriceanu despre scenariul „Ponta, la șefia Camerei Deputaților”: Urmăresc cu mare preocupare…

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a comentat, miercuri, în cadrul unei intervenții telefonice la postul România TV, posibila revenire a fostului premier Victor Ponta în prim-planul politicii românești.

Astfel, după ce a fost vehiculată propunerea fostului premier Victor Ponta la șefia Camerei Deputaților, Tăriceanu a declarat: „Sigur, urmaresc si eu cu mare preocupare ceea ce se intampla pe scena politica si in PSD. Nu este, insa, rolul meu sa fac aprecieri cu privire la persoana cea mai potrivita. Cert este ca Victor Ponta are experienta politica care il recomanda pentru functii importante. Șefia Camerei Deputatilor este o functie-cheie.

Mi se pare, din pacate, ca Parlamentul, nu de putine ori, a renuntat la rolul sau de garant al democratiei si degradarea credibilitatii unei institutii depinde de modul in care e condusa si actioneaza. Din pozitia pe care o am mi-as dori sa redam credibilitatea Parlamentului si sa-l remodelam asa cum a fost – o insitutie cu curaj si responsabilitate in luarea unor decizii esentiale. In Romania de astazi constatam o retragere a Parlamentului din aceasta functie si un stat de drept in care nu mai domina democratia”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *