Skip to content
Politică

Tăriceanu readuce în prim-plan suspendarea lui Băsescu

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că cererea de suspendare din funcție a șefului statului Traian Băsescu rămâne deschisă, întrucât activitatea președintelui de „agent electoral” pentru Elena Udrea dovedește încă o dată că acesta nu respectă Constituția.

„Cererea de suspendare rămâne deschisă și eu cred că încă e timp pentru partidele politice să se gândească bine, să observe comportamentul președintelui și să îl sancționeze”, a declarat Tăriceanu, luni, la Universitatea Tehnică de Construcții București, unde a participat la deschiderea anului universitar 2014-2015.

Tăriceanu a făcut referire la întâlnirea pe care liderul PMP, Elena Udrea, a avut-o, duminică, cu președintele, dar și cu alți lideri politici precum Emil Boc, la o berărie din Capitală.

„Prin ceea ce a făcut ieri (n.r – duminică) președintele, adică activitatea domniei sale de agent electoral pentru doamna Udrea, pentru Partidul Mișcarea Populară, ne dovedește că nu respectă, deloc, nici litera și nici spiritul Constituției, care îl obligă pe președinte să fie un factor de putere echidistant, neutru, neimplicat. Cererea de suspendare tocmai s-a articulat în jurul acestor elemente de încălcare flagrantă a legii și a Constituției, care trebuie sancționate din punctul meu de vedere într-o manieră fără ezitare”, a adăugat președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că nu a mai discutat cu PSD despre subiectul suspendării.

întrebat cum comentează declarațiile lui Traian Băsescu referitoare la candidații la prezidențiale, Tăriceanu a declarat că ar fi mai bine ca în locul comentariilor despre declarațiile președintelui, clasa politică să se uite spre viitorul țării.

„Dacă o să stăm să discutăm despre declarațiile domnului Băsescu, nu facem decât să ne irosim inutil energiile, nu merită nici cea mai mică atenție”, a conchis Tăriceanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *