Skip to content
Politică

Ce spune Teodor Meleșcanu despre o posibilă colaborare cu Victor Ponta

Candidatul independent la președinție, Teodor Meleșcanu, a declarat, într-un interviu acordat evz.ro, că ar colabora cu Victor Ponta în cazul în care ar ajunge pe scaunul de la Cotroceni. Acesta a declarat că un președinte trebuie să țină cont de votul popular pentru Parlament.

“Domnul Ponta este prim- ministru în funcție și i se potrivește. El este susținut de o majoritate legitimă, prin vot popular, în Parlamentul României. Președintele trebuie să respecte votul popular pentru Parlament.”, a declarat prezidențiabilul.

Întrebat care îi sunt obiectivele, fostul șef al SIE, a declarat că s-ar axa în primă fază pe restartarea sistemului politic din România.

“În primul rând, restartarea sistemului politic din România, pentru că, până la urmă, sistemul politic este cel care influențează și economia și viața socială. Vreau o adaptare a Constituției la perioada prin care trece România astăzi, ceea ce înseamnă reducerea numărului de parlamentari la 324, alegerea președintelui pentru un mandat de 4 ani, simultan cu alegerile parlamentare, parlament bicameral, dacă așa se va hotărî în parlament. Chiar dacă vom avea un parlament bicameral, ideea mea este să avem o singură cameră legislativă, Camera Deputaților, în timp ce Senatul, mai restrâns ca număr, să reprezinte principalele regiuni din România și să aibă și un rol ponderator pentru anumite legi. Cu trei pătrimi din voturi să poată cere rediscutarea lor. Alte puncte esențiale din programul meu îl reprezintă politica externă, Justiția și problemele de securitate, apărare care intră în competențele președintelui.”, a adăugat Teodor Meleșcanu.

7 comentarii la “Ce spune Teodor Meleșcanu despre o posibilă colaborare cu Victor Ponta

  1. UN OM CU BUN SIMT SI FOARTE DIPLOMAT SE VEDE EXPERIENTA DANSULUI SI OBSERV CA NU CAUTA SA INTRE IN DISPUTE CU ALTI CONTRACANDIDATI NUMAI DE DRAGUL PUBLICITATII

  2. Bineinteles.Aceiasi pozitionare ponderata,plecand de la realitati,aceleasi obiective constitutionale in acord cu posibilitatile si necesitatile actuale,fara promisiuni fantasmagorice,incadrandu-se in limitele Legii fundamentale privind atributiile sefului statului si,mai ales,tonul retinut,lipsit de accente polemice,incriminari etc.Spre dovada,comparati-l cu al altora.Nu m-ar mira sa-l vad urcand in sondaje,poate chiar substantial,tinand cont de faptul ca electoratul s-a saturat de scandaluri,acuze aiuristice,invective promovate dincolo de orice limita de suportabilitate.

  3. dansul este exemplu de presedinte pentru tara noastra! sa fie dispus sa lucreze cu oricine si sa nu.l intereseze de partidul din care face parte!

  4. Un asemenea om : capabil , diplomat , nu are de ce sa isi pateze numele cu Victoras .. locul lui Ponta nu este langa Melescanu! Melescanu va fi presedinte si Ponta pentru binele Romaniei va infunda puscaria!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *