Ce spune Teodor Meleșcanu despre o posibilă colaborare cu Victor Ponta

Candidatul independent la președinție, Teodor Meleșcanu, a declarat, într-un interviu acordat evz.ro, că ar colabora cu Victor Ponta în cazul în care ar ajunge pe scaunul de la Cotroceni. Acesta a declarat că un președinte trebuie să țină cont de votul popular pentru Parlament.

“Domnul Ponta este prim- ministru în funcție și i se potrivește. El este susținut de o majoritate legitimă, prin vot popular, în Parlamentul României. Președintele trebuie să respecte votul popular pentru Parlament.”, a declarat prezidențiabilul.

Întrebat care îi sunt obiectivele, fostul șef al SIE, a declarat că s-ar axa în primă fază pe restartarea sistemului politic din România.

“În primul rând, restartarea sistemului politic din România, pentru că, până la urmă, sistemul politic este cel care influențează și economia și viața socială. Vreau o adaptare a Constituției la perioada prin care trece România astăzi, ceea ce înseamnă reducerea numărului de parlamentari la 324, alegerea președintelui pentru un mandat de 4 ani, simultan cu alegerile parlamentare, parlament bicameral, dacă așa se va hotărî în parlament. Chiar dacă vom avea un parlament bicameral, ideea mea este să avem o singură cameră legislativă, Camera Deputaților, în timp ce Senatul, mai restrâns ca număr, să reprezinte principalele regiuni din România și să aibă și un rol ponderator pentru anumite legi. Cu trei pătrimi din voturi să poată cere rediscutarea lor. Alte puncte esențiale din programul meu îl reprezintă politica externă, Justiția și problemele de securitate, apărare care intră în competențele președintelui.”, a adăugat Teodor Meleșcanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: