Skip to content
Politică

Ce spune un europarlamentar ALDE despre posibila audiere a lui Ponta în Parlamentul European

Cazul prim-ministrului României, Victor Ponta, generează discuţii aprinse și multe controverse în Parlamentul European.

În acest context, referitor la situația în care se află premierul României, Victor Ponta, europarlamentarul ALDE, Renate Weber, a declarat că nu se impune audierea acestuia în Parlamentul European și nici nu se „nu se impune sub nicio formă” o altă discuţie în PE despre situaţia din România.

„Nu, categoric nu cred că în acest moment se poate discuta de aşa ceva. De altfel, când s-a făcut iniţial propunerea de a se discuta ce se întâmplă în România, propunerea a făcut-o liderul grupului popular din Parlamentul European, domnul Manfred Weber. Dânsul a cerut iniţial o dezbatere în plen, conferinţa preşedinţilor a decis să fie doar o discuţie în cadrul Comisiei de Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne, la care a participat prim-vicepreşedintele Frans Timmermans”, a declarat europarlamentarul pentru RFI.

De asemenea, Weber a precizat că dezbaterile de joi din Comisia LIBE a PE privind situația din România sunt suficiente și nu va exista alte discuții pe această temă.

„Nu cred că se impune sub nici o formă o discuţie, alta decât cea care deja a avut loc, pentru că s-au încercat tot felul de forţări şi de alăturări în legătură cu Ungaria. Or iertaţi-mă, dar lucrurile sunt fundamental diferite. În Ungaria, înainte de o discuţie în plen la care a participat şi Viktor Orban, nu vorbesc de cea de acum recentă, ci vorbesc de cea de acum câţiva ani, lucrurile atunci se refereau foarte mult la schimbarea unui cadru legislativ în Ungaria, existau deja legi făcute, o astfel de dezbatere a fost precedată de numeroase analize făcute de Comisia de la Veneţia, am avut tot felul de audieri publice. Deci lucrurile sunt diferite, eu sub nici o formă nu aş fi de acord să legăm cazul României, cu ghilimelele de rigoare, de cazul Ungariei. Sunt două situaţii diferite, chiar dacă popularii europeni privesc foarte mult politic şi dat fiind că au avut probleme şi au încă probleme cu un prim-ministru din partidul lor, preferă să arate cu degetul şi către o ţară, unde e un prim-ministru de la socialişti”, a mai declarat Weber.

În acest context, prim-vicepreşedintele Frans Timmermans a anunţat că Comisia Europeană va urmări foarte atent amendamentele la codurile penale aflate în Parlament pentru a se asigura că nu va exista un atac la adresa justiţiei din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *