Skip to content
Politică

Ce spune Ungureanu despre situația din Ucraina

Consilierul personal al președintelui Klaus Iohannis, Mihai Răzvan Ungureanu l-a însoțit pe șeful statului pentru a semna în cartea de condoleanțe deschisă în memoria victimelor atacului din Ucraina din 13 ianuarie. Aici, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că România dorește încetarea vărsării de sânge în Ucraina, dar și un acord politic corect, „fără planuri ascunse”.

„Ne dorim ca vărsarea de sânge să înceteze, ne dorim ca un acord politic construit pe un dialog corect și fără planuri ascunse să fie eficace. Ne dorim ca Ucraina să fie independentă, suverană, să fie o țară respectată, dorim ca Ucraina să continue fără abatere drumul către Europa așa cum au ales forțele democratice de la Kiev”, a declarat Ungureanu.

în același timp, Ungureanu a mai spus că este de părere că incidentul menționat demonstrează cât de dificilă este situația în estul Ucrainei, dar și cât de multe sunt problemele cu care se confruntă conducerea de la Kiev.

„Noi avem încredere că vor exista vremuri mai bune”, a adăugat consilierul personal al șefului statului.

Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că președintele Iohannis își arată interesul pentru o relație bilaterală „bună și cu beneficii mutuale” între România și Ucraina, informează Agerpres.

Sursă foto b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *