Skip to content
Politică

Ce spune vicepremierul Gabriel Oprea, după bilanțul MApN

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, marți, la ședința de bilanț a activității din 2014 a Ministerului Apărării Naționale, că susține înzestrarea armatei române cu diverse echipamente moderne, precum și alocarea a 2% pentru bugetul MApN.

„Sunt un susținător necondiționat în ceea ce înseamnă înzestrarea Armatei, apărarea drepturilor militarilor și protejarea familiilor lor. O armată profesionistă, capabilă de intervenție, promptă și eficientă nu poate fi de conceput fără dotări materiale moderne, adecvate diferitelor misiuni încredințate. Tocmai de aceea am salutat decizia de alocarea a 2% pentru bugetul MApN. (…) Armata are tot sprijinul Guvernului României pentru toate proiectele menite să facă din Armata română un important reper în cadrul NATO”, a declarat Oprea, potrivit Agerpres.

Vicepremierul a mai subliniat că NATO nu a ales întâmplător România pentru a înfința cele două centre de comandă. Rolul acestora este să asigure legătura dintre forţele naţionale şi cele NATO.

„De aceea, nu întâmplător NATO a decis consolidarea prezenței sale în zonă, în regiune, inclusiv prin două centre de comandă și control NATO pe care România le va găzdui și vor deveni operaționale din 2016. Este o binemeritată recunoaștere a performanțelor pe care Armata română le obține an de an”, a mai declarat Gabriel Oprea, adăugând că, „odată cu această recunoaștere, vor fi noi provocări, noi misiuni, care nu vor fi deloc ușoare”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *