Ce spune Victor Negrescu despre numirea în funcţia de consilier al premierului Ciolacu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat, marți, după numirea în funcţia de consilier al premierului Ciolacu, că este convins că viziunea de politică externă şi pe zona de afaceri europene a noului guvern va permite României să fie un partener credibil în Uniunea Europeană şi în NATO, un actor influent în zona Mării Negre şi un hub economic relevant pentru dezvoltarea regiunii şi sprijinirea Republicii Moldova.

„Sunt onorat de desemnarea în funcţia de consilier onorific pentru politică externă al Prim-Ministrului Marcel Ciolacu. În ultimii ani, am reuşit cu profesionalism şi implicare, sub coordonarea sa, să îmbunătăţim imaginea Partidului Social Democrat în afara ţării astfel încât să devenim relevanţi şi influenţi în familia noastră politică europeană şi internaţională”, a scris Negrescu pe Facebook.

„Sunt convins că viziunea de politică externă şi pe zona de afaceri europene a noului guvern va permite României să fie un partener credibil în Uniunea Europeană şi în NATO, un actor influent în zona Mării Negre şi un hub economic relevant pentru dezvoltarea regiunii şi sprijinirea Republicii Moldova”, a completat el.

Victor Negrescu arată că, împreună cu colegii lui, vor face tot posibilul să contribuie la reprezentarea externă a României, printr-o bună colaborare instituţională cu toţi cei responsabili de politica externă a ţării noastre.

„Îi mulţumesc preşedintelui Marcel Ciolacu pentru încredere”, mai spune Negrescu.

Premierul Marcel Ciolacu a numit noi consilieri în cadrul Cancelariei

Premierul Marcel Ciolacu a numit în funcţii noi consilieri în cadrul Cancelariei, Gabriela-Otilia Romaşcanu fiind numită director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. De asemenea, europarlamentarul Victor Negrescu a devenit consilier onorific al prim-ministrului, iar Bogdan Mazuru – reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

În Monitorul Oficial au fost publicate, luni seară, mai multe decizii privind eliberarea din funcţie a unor consilieri şi secretari de stat.

Astfel, este vorba despre eliberarea, la cerere, a lui Adrian Ciocănea-Teodorescu din funcţia de consilier de stat din cadrul Cancelariei prim-ministrului. De asemenea, s-a publicat o decizie privind încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordate lui Victor Costache.

Totodată, au fost publicate decizia privind eliberarea, la cerere, a lui Vass Levente din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, şi cea privind eliberarea, tot la cerere, a lui Matuz Adrian-Zsolt din funcţia de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, precum şi una privind eliberarea, la cerere, a lui Ákos Derzsi din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

De asemenea, a fost eliberată din funcţie, la cerere, Csilla Hegedüs, secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, o decizie similară fiind în cazul lui Antal Szabolcs Barabási, eliberat din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Robert-Eugen Szép şi Fülöp Lóránd Árpád au fost eliberaţi, la cerere, din funcţiile de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, în timp ce Gábor Sándor a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, iar Kacsó-Doboly Izabella-Mária din funcţia de secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Alte decizii vizează eliberarea, la cerere, a lui Péter-János Makkai din funcţia de secretar de stat la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, a lui András István Demeter din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii, a lui Levente Porzsolt din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Garda Forestieră Naţională.

István Zahoranszki a fost eliberat din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat, Mara Mareş – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Iulian Chifu – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Valentin-Sorin Costreie – din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Totodată, s-a constatat încetarea exercitării de către Annamária Bogya, a funcţiei de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului, de către Adorján-Mihály Jakab a funcţiei de consilier de stat în cadrul aparatului propriude lucru al viceprim-ministrului, de către Mihaela-Ioana Kaitor a funcţiei de secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului, de către Sebastian Bodu a funcţiei de consilier de stat, în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului.

Conform unor alte decizii publicate în Monitorul Oficial, Alexandru Petrescu a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Florin-Marian Spătaru – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Ruxandra Ivan – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Nicolae Comănescu – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Victoria Stoiciu – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Carmen Orban – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Minel Ivaşcu – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului, Andrei-Ion Ungar – în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

De asemenea, a fost publicată o decizie privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, de către Mihaiela Frăsineanu a funcţiei publice vacante din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general adjunct al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi una privind numirea acesteia în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

Gabriela-Otilia Romaşcanu a fost numită în funcţia de director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat, în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Eugen Constantin a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, Beatrice-Florina Drăghiciu – în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului.

Victor Negrescu a primit calitatea de consilier onorific al prim-ministrului, ca şi Bogdan Mazuru, reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: