Skip to content
Politică

Ce studii are Ramona Mănescu, propunerea coaliției PSD-ALDE la șefia MAE

Inquam Photos / George Călin

Propunerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe, după ce ALDE, căruia îi revine postul potrivit protocolului cu PSD, i-a retras sprijinul lui Teodor Meleșcanu, este Ramona Mănescu.

Membră a Partidului Național Liberal timp de 27 de ani, Ramona Mănescu s-a alăturat ALDE în anul 2017. Anterior, aceasta a deţinut funcţia de ministru al Transporturilor, în guvernarea Ponta.

Europarlamentar din anul 2007, a fost coordonator în Comisia pentru Dezvoltare Regională şi membru supleant în Comisia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Afaceri Sociale.

Ramona Mănescu este licențiată în Științe Juridice la Facultatea de Drept, a Universității București. După încheierea studiilor de licență, europarlamentarul liberal a urmat mai multe studii postuniversitare: Institutul Diplomatic Român din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (2006), Academia Națională de Informații, Colegiul Superior de Securitate Națională, dizertație cu tema „Industria Românească de Apărare” (2006), Universitatea Națională de Apărare – Colegiul Național de Apărare, dizertație cu tema „România și Politica Europeană de Securitate și Apărare” (2005).

De asemenea, Ramona Mănescu a absolvit programul de studii academice postuniversitare în „Relații Internaționale și Integrare Europeană” al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București (2006).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *