Skip to content
Europa

Ce studii are Ursula Von der Leyen, prima femeie propusă la conducerea Comisiei Europene

BBC

Ursula von der Leyen (61 de ani), ministrul german al Apărării, este propunerea liderilor europeni pentru șefia CE.

Între 1980 și 1987 a studiat medicina la Universitatea de Medicină din Hanovra (MHH), apoi a profesat ca medic rezident la clinica de ginecologie a Universității de Medicină din Hanovra. În 1991 a obținut gradul de doctor în medicină, cu o teză despre Proteina C reactivă.

La 27 septembrie 2015, site-ul VroniPlag Wiki a declarat că a găsit «paragrafe plagiate» în 27 de pagini din teza de doctorat în medicină din 1991 a Ursulei von der Leyen. Senatul Universității de Medicină din Hanovra a decis în data de 9 martie 2016 că Ursula von der Leyen își poate păstra gradul de doctor în medicină, întrucât cele trei citări defectuoase sau inexacte nu afectează teza în ansamblul ei.

Mamă a 7 copii, Ursula von der Leyen s-a născut la Ixelles, în Belgia, dar a trăit la Berlin şi în Statele Unite.

Între 2005 și 2009 a deținut mandatul de Ministru al Familiei în cabinetul Angela Merkel. În 2009, Von der Leyen, licențiată în medicină, a deținut mandatul de Ministru al Sănătății. Iar din 2013 a avut pe mână mandatul de Ministru al Apărării, fiind prima femeie în acest post în istoria țării. Fără nicio experiență în domeniul apărării, ea a reușit să țină piept generalilor americani și câtorva mici crize de pe scena internațională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *