Skip to content
Educație

Ce subiecte i-au pus în dificultate pe profesori la concursul pentru directori de şcoli. Urmează o nouă selecţie

Inquam Photos/Octav Ganea

Un nou concurs pentru ocuparea posturilor libere de directori de şcoli va fi organizat curând, a anunţat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei. La finalul săptămânii trecute a avut loc un prim concurs de directori de şcoli. Examenul a fost tip grilă, cu 50 de itemi cu patru variante de răspuns care trebuiau rezolvaţi în 120 de minute. Două dintre întrebări au creat probleme.

5.676 de candidaţi au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestaţii, obţinând cel puţin nota 7. În structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vizează capacităţile cognitive şi de leadership, aproximativ 20% competenţele de management, iar restul vizează reglementările legale din bibliografia de concurs. Candidaţii trebuie să obţină cel puţin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă şi proba de interviu), scrie adevarul.

ÎNTREBĂRILE-CAPCANĂ

PRIN CE SE ASEAMĂNĂ ÎNVĂŢĂTORUL ŞI PROFESORUL?

a. unul este mai puţin pregătit decât celălalt
b. amândoi au absolvit studii superioare
c. amândoi aparţin unei instituţii de învăţământ
d. amândoi susţin ore de curs în faţa elevilor

PRIN CE SE ASEAMĂNĂ MANUALUL ŞI CULEGEREA?

a. amândouă conţin exerciţii
b. amândouă se pot răsfoi
c. amândouă sunt structurate pe capitole
d. amândouă reprezintă suport de studiu pentru elev

REZULTATELE PROVIZORII ALE CONCURSULUI

Ministerul Educaţiei a transmis rezultatele la concursul pentru funcţia de director şi precizează că niciun candidat nu a fost eliminat.

Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) şi Mureş (78%). În Municipiul Bucureşti au promovat proba scrisă 64% dintre candidaţi.

Rezultate mai mici sau relativ egale cu 50% s-au înregistrat în judeţele Mehedinţi (44%), Călăraşi (45,1%) şi Satu Mare (50,3%).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *