Skip to content
Sport

Ce surprize îi asteaptă pe bucureșteni sâmbătă seara

Peste 50 de institutii de profil isi vor deschide portile pentru sute de mii de vizitatori. Noaptea Muzeelor 2015, la Bucuresti: 30 de muzee si 20 de organizatii culturale, deschise; Muzeul BNR, participant in premiera

Aproape 30 de muzee, printre care, in premiera, Muzeul BNR, si 20 de organizatii culturale vor fi deschise, in Noaptea Muzeelor 2015, la Bucuresti, in seara de 16 mai, propunand publicului un program divers de evenimente.

Editia din acest an va fi una speciala fiind marcata de un protest initiat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR), organizatorul Noptii Muzeelor.

Astfel, muzeele vor prezenta un obiect reprezentativ din colectie, care, in seara evenimentului, va fi acoperit cu o panza neagra, pentru a-i atentiona pe vizitatori ca este foarte probabil ca, in curand, acel obiect sa nu mai poata fi admirat din cauza ritmului cu care dispar, prin retrocedari, muzeele si colectiile muzeale in Romania.

„Peste 110 muzee, din 77 de localitati si 60 de organizatii culturale, din 45 de localitati sunt gata retrocedate sau aflate in curs de retrocedare. Pentru toate acestea nu sunt identificate inca solutii alternative de functionare, situatie unica in Europa si poate chiar in lume„, a declarat, la conferinta de presa dedicata anuntarii evenimentului, Dragos Neamu, directorul executiv al RNMR. El a spus ca, desi nu se impotriveste retrocedarilor, va sesiza situatia la Bruxelles, prezinta ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *