Skip to content
Politică

CE taxează din nou România, în urma unor nereguli în cheltuirea fondurilor europene DOCUMENT

psnews.
" "

Comisia Europeană (CE) taxează din nou România din cauza unor probleme privind cheltuirea fondurilor europene pentru agricultură.

Concret, CE a adoptat o decizie ce vizează corecții financiare aplicate României la fondurile europene pentru agricultură și dezvoltare rurală, informează HotNews.ro.

" "
" "

Corecțiile financiare ce vizează România se referă la cazuri din perioada 2014-2014, printre care: certificarea plăților directe către fermieri, din Fondul European de garantare Agricolă (FEGA), deficiențe privind controale-cheie la măsuri care implică sprijin forfetar din cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), verificarea prezenței elevilor la școală, în cadrul facilității prin care li se acordă acestora lapte și efectul financiar al unor decizii ale Comisiei Europene care au redus din plățile intermediare.

De asemenea, CE subliniază în decizia de excludere de la finanțare că „pot fi finanțate numai cheltuielile agricole efectuate fără încălcarea dreptului Uniunii. Verificările efectuate, rezultatele discuțiilor bilaterale și procedurile de conciliere au demonstrat că o parte dintre cheltuielile declarate de statele membre nu îndeplinesc această cerință și, prin urmare, nu pot fi finanțate din FEGA și FEADR”.

Țara noastră poate ataca la Tribunalul Uniunii Europene decizia CE privind corecțiile financiare.

Puteți citi decizia Comisiei Europene AICI.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *