Skip to content
Sănătate

Ce tehnologie folosește vaccinul Johnson&Johnson. Când urmează a fi aprobat în Europa

Vaccinul Johnson & Johnson, care poate fi păstrat la temperatura frigiderului, va fi administrat persoanele în vârstă de cel puţin 18 ani, potrivit FDA. De asemenea, în cazul acestui vaccin, este nevoie de o singură doză pentru imunizare.

Serul folosește un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului precum cel de la Astrazeneca.

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durerea la locul injecţiei, cefaleea, oboseala şi durerile musculare.

Agenția de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA a făcut recent publice date din care rezultă că vaccinul J & J are o eficiență cuprinsă între 81,7% și 87,6%.

Johnson & Johnson s-a angajat să livreze 100 de milioane de doze Statelor Unite înainte de sfârşitul lunii iunie.

Radu Țincu, despre eficiența și avantajele vaccinului împotriva COVID-19 produs de Johnson and Johnson

Medicul Radu Țincu a vorbit, marți seară, în emisiunea „Dosar de Politician” de pe B1 TV despre vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania Johnson and Johnson.

Specialistul a explicat că acest tip de vaccin are marele avantaj de a fi ținut la o temperatură scăzută, dar rezonabilă, pentru o perioadă mai lungă de timp, dar și că se administrează într-o singură doză, scrie b1.ro.

Este o tehnologie asemănătoare celui  de la AstraZeneca, adică folosește un vector viral pentru transmiterea informației genetice, adică un virus modificat care aduce informația genetică pentru proteina de suprafață a coronavirusului. Are o eficiență de 82-84% în majoritatea studiilor, deci suficient de bună și mai are un mare avantaj: poate fi ținut la frigider, ceea ce asigură o foarte mare versatilitate pentru a fi folosit chiar în cabinetele medicilor de familie„, a spus medicul.

Când ar putea fi disponibil vaccinul dezvoltat de Johnson and Johnson

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat marţi că se va reuni pe 11 martie pentru a decide dacă aprobă folosirea în UE a vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson and Johnson, informează AFP.

”Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman al EMA urmează să dea recomandarea sa pentru vaccinul COVID-19 al Janssen (filiala europeană a Johnson and Johnson) pe 11 martie”, în cadrul unei reuniuni speciale, a precizat agenţia europeană pe Twitter.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *