Ce urmăreşte Nicuşor Dan prin PUG-ul Capitalei: “Primarii de sector dispar”

Sursa foto: CTATU
Sursa foto: CTATU

Analistul politic şi economic Andrei Caramitru prezintă pe pagina sa de Facebook principalele puncte cuprinse în Planul Urbanistic General pe care actualul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, îl vrea aprobat până la finele anului viitor.

Caramitru trage un semnal de alarmă, afirmând că prin trecerea blocurilor comuniste în “zona protejată” dispar primarii de sector iar reabilitarea clădirilor din acea perioadă se va opri.

Totodată, orice teren mai mare de 2.000 de m2 va fi declarat zonă verde şi nu se va putea construi nimic. Un fel de naţionalizare, cu altă faţă.

“Semnal de alarma pentru cine e pe la sectoare primar si pentru oamenii normali la cap. Ce vrea sa facă Nicusor cu PUG-ul, pe baza declaratiilor lui si a celor care se ocupa de proiect:
– nici o creștere de populație preconizata pana in 2035 (stagnare totala deci)
– blocurile comuniste vor fi bagate in “zona protejata”. De ce ? Pentru ca zonele protejate nu sunt la sector ci la PMB. Deci prin magie primarii de sector dispar. Si reabilitările de blocuri comuniste se vor opri – pentru ca in zona protejata nu poți face nimic si nu va lasa Nicusor sa se facă ceva (plus ca nu exista buget)
– terenurile de peste 2000m2, inclusiv cele private, toate, vor fi declarate spațiu verde ca sa nu se mai poata vreodată construi ceva (evident nu vor fi parcuri sau ceva, rămân spații goale cu boscheti si mizerie)
– dacă se da dreptul sa se construiască ceva – e doar pe logica “cea mai mica înălțime”. Adica dacă pe o strada sunt 2 case si 10 blocuri, poți face doar casa mică, atât. Nu mai ai dreptul sa ridici încă un nivel la nici o construcție niciodată. Ne transformam in sat
– investitiile in nordul capitalei oprite si dat doar in sud dreptul de a face ceva “ca sa echilibram”. Deci in Rahova. Ca acolo sunt mulți care ar putea lucra in birouri probabil. Nu va investi nimeni absolut nimic acolo.
Dacă trec chestiile astea – orașul a murit, nu mai are nici un sens de a sta aici, va deveni un ghetou împuțit, nimeni nu va mai investi un leu sa se refacă sau sa se amelioreze ceva. Orașul devine ghetou si cresterea toată si modernizarea vor fi in Ilfov in jurul A0. In oraș rămân doar boschetari si Drogați si ruine. Restul in suburbii bogate si se vor plimba pe a0. Nimeni nu va mai intra in oraș ca va fi o mizerie totala.
Eu doar va spun CLAR care sunt consecințele, chit ca nu va convin. Dar gândiți un pic logic !”, a scris Caramitru pe pagina sa de Facebook.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL