Skip to content
Politică

Ce urmează după moțiunea de cenzură? Politologul Andrei Țăranu arată scenariul posibil: Nu se va ajunge la alegeri anticipate!

Moțiunea de cenzură intră în linie dreaptă. Opoziţia a strâns deja 237 de semnături pentru această moțiune de cenzură, adică un număr suficient de mare pentru ca moțiunea să treacă, și liberalii continuă să negocieze cu social-democrați, tocmai pentru a strânge cât mai multe voturi.

Săptămâna viitoare documentul va fi supus votului camerelor reunite ale Parlamentului, iar șansele ca de data aceasta moțiunea să treacă sunt foarte mari. Se pune astfel întrebarea, ce urmează în cazul în care moțiunea trece și guvernul cade?

Politologul Andrei Țăranu a precizat pentru PSNews.ro că în eventualitatea în care moțiunea de cenzură trece, șansele sunt să rămânem la un interimat cu Dăncilă până după alegerile prezidențiale. Acesta a spus că nu crede că se va ajunge la alegeri anticipate, deoarece nimeni nu este pregătit pentru acest lucru.

“Cred că dacă moțiunea va trece se va rămâne la un interimat cu Dăncilă până după alegerile prezidențiale și pur și simplu criza aceasta se va juca în campania electorală cum s-a întâmplat și în 2009. Președintele Iohannis va face un exercițiu de imagine, va propune niște nume care sunt inacceptabile pentru toată lumea. În cealaltă formulă, după ce va trece moțiunea probabil că va fi un guvern nou.

Nu cred că se va ajunge la alegeri anticipate pentru că, de fapt, nimeni nu este pregătit în acest moment de aceste alegeri anticipate și în plus, aceste alegeri anticipate s-ar apropia periculos de mult de alegerile locale. Ori primarii, președinții de consiliu județean, consilierii locali și județeni și așa mai departe, își strâng bani pentru propria lor campanie. Nu au nici un chef să dea bani la partid pentru o campanie care le parazitează propria lor campanie.

Așa că, cel mai probabil,  vor tranșa astfel încât să fie un guvern, oricare va fi el, care să stea în funcție până la alegerile locale sau chiar până la cele generale, pentru că nu trebuie uitat un lucru foarte important: oricare guvern va fi, va fi guvernul care va face bugetul pe anul următor, ori acesta este lucrul cel mai important, restul sunt mici conversații”, a spus politologul pentru PSNews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *