Ce urmează pentru Simona Halep după revenirea în tenis? “Nu mai sunt atât de tânără

Sursă foto: Captură Video

Simona Halep nu ştia la ce să se aştepte la primul său turneu după 18 luni, săptămâna aceasta, la Miami Open. După o înfrângere în primul tur, în trei seturi, în faţa Paulei Badosa, fostul număr 1 mondial şi triplă campioană la turnee majore a reuşit totuşi să îşi păstreze zâmbetul pe buze, notează site-ul oficial al WTA.

„Cineva mi-a spus: „Dacă aş primi un dolar pentru fiecare zâmbet al tău, aş fi bogat la finalul zilei””, a declarat Halep pentru WTA Insider. „Am zâmbit mult pentru că primesc atât de multă afecţiune din partea oamenilor”.

Halep a vorbit pentru WTA Insider despre emoţiile legate de revenirea sa în tenis, despre ceea ce are pregătit pentru revenirea sa şi despre motivul pentru care iubirea sa pentru acest sport nu s-a schimbat niciodată.

WTA Insider: Cum ai stat cu emoţiile în timp ce te pregăteai de revenire?

Halep: De fapt, când eram în avion, i-am spus mamei mele că eram super nervoasă pentru că nu ştiam la ce să mă aştept de la oameni. Când ai o perioadă atât de dificilă, nu ştii cum te vor vedea sau cum te vor trata oamenii. Dar în prima zi, a fost incredibil. Aşa că apoi stresul a dispărut şi nu m-am mai stresat în acest sens. Am ştiut că pe teren va fi bine. Publicul a fost incredibil. Aşa că afecţiunea pe care am primit-o este chiar mai mult decât tot ce am avut până acum.

WTA Insider: Acum că ai jucat un meci competitiv, la ce crezi că trebuie să mai lucrezi pentru a reveni la nivelul cu care eşti obişnuită?

Halep: Sincer, nu am o idee foarte clară despre ce nu am făcut bine astăzi (n.r.  marţi) şi ce am greşit. Ştiu că am ratat câteva mingi pe care în mod normal nu ar fi trebuit să le ratez. Dar, sincer, simt că am jucat un tenis bun. Aşa că, în primul rând, am nevoie de un antrenor care să mă ghideze puţin. Aştept să mă antrenez cu Carlos Martinez. Am stabilit o perioadă de probă. El a lucrat cu Svetlana [Kuzneţova], prietena mea şi jucătoarea mea de tenis preferată. Îi admir munca. Aşa că, sper să ne înţelegem foarte bine şi vom obţine rezultate bune. Dar, în primul rând, trebuie să vorbesc cu el şi el trebuie să mă vadă pentru a-mi spune unde sunt, pentru că, singură, este dificil să îţi stabileşti nivelul.

WTA Insider: Când ai primit decizia de la TAS, care a fost reacţia ta?

Halep: Vorbeam cu avocaţii mei şi zâmbeam. Le-am spus: „Băieţi, decizia este corectă”. Eram atât de fericită. Aveam lacrimi după ce am terminat convorbirea cu ei. Eram fericită că adevărul a ieşit la iveală şi că decizia a fost corectă. Aşadar, 18 luni de stres au luat sfârşit, iar eu puteam acum să mă duc să joc tenis. Pentru că cel mai dificil lucru a fost că nu am putut să merg să văd un meci de tenis. A fost un dezastru pentru un jucător de tenis. Pentru că am fost suspendată, nu am putut nici măcar să mă uit la un meci de tenis [la un turneu]. Aşa că a fost dificil.

WTA Insider: Ai ajuns să ai resentimente faţă de acest sport?

Halep: Nu, nu am avut acest sentiment întunecat. Oamenii m-au susţinut din prima zi până în ultima. Faptul că am văzut că adversarele m-au susţinut şi că au crezut că sunt curată mi-a dat putere şi mi-a dat un sentiment pozitiv pentru a continua să lupt. Aşa că nu, nu am avut asta. O persoană, o persoană foarte importantă pentru mine, mi-a spus că nu ar trebui să urăsc tenisul, pentru că nu tenisul mi-a dat această perioadă dificilă. M-am gândit la asta şi am spus că da, tenisul este încă pasiunea mea. Îmi place să fac asta şi mă voi întoarce când voi avea decizia corectă.

WTA Insider: Şi acum ce urmează?

Halep: Nu ştiu [râde]. A fost totul atât de rapid. Ca să fiu sinceră, mă gândeam că voi reveni pe zgură pentru a avea puţin timp să respir şi să mă liniştesc. Dar sentimentul pozitiv a fost atât de mare şi am avut în jurul meu câteva persoane care mi-au spus că trebuie să merg pentru a simţi din nou energia. A fost decizia corectă, cea mai bună decizie de a veni la Miami, pentru a simţi energia, pentru a simţi dragostea oamenilor şi pentru a simţi din nou libertatea.

WTA Insider: Cum îţi planifici revenirea?

Halep: Nu am un plan. Vreau să joc cât mai mult posibil pentru a-mi recăpăta ritmul. Sunt bătrână. Nu mai sunt atât de tânără şi trebuie să gestionez foarte bine revenirea. Nu vreau să mă accidentez. Majoritatea oamenilor mi-au spus să fiu îngrijorată pentru că 18 luni înseamnă mult şi trebuie să o iau încet. Aşa că trebuie să vorbesc cu Carlos şi vom decide împreună, cu siguranţă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: