Skip to content
Politică

Ce valori uită Iohannis să decoreze? Ciutacu: Dăm onorul clientelei de partid şi de stat

Ce valori uită preşedintele Klaus Iohannis să decoreze? Jurnalistul Victor Ciutacu este pesimist în legătură cu priorităţile prezidenţiale: „Dăm onorul clientelei de partid şi de stat”

Într-un articol publicat, marţi, pe blog, ziaristul prezintă cazul unui medic (chirurgul Marius Nica, de la Spitalul Militar din Bucureşti), care efectuează intervenţii minim invazive şi, în acelaşi timp, cântă la vioară în Orchestra Mondială a Medicilor.

„Cand nu opereaza – arsii din #Colectiv, cancere, hernii, ma rog, ce poate fi taiat intr-un organism uman – si nu preda la Medicina, canta; la vioara. Si o face la fel de aplicat cum manuieste si bisturiul. Si nu pleaca, desi ar avea porti deschise peste tot pe planeta, din tara care-si goneste parca deliberat valorile. Nu-l cautati pe vreo lista cu decorati, n-o sa-l gasiti. Nici pe el, nici pe colegii lui pe care i-am omagiat, din gura, in timpul celei mai mari tragediei a istoriei noastre recente. De Ziua Nationala, dam onorul clientelei de partid si de stat. Oamenii dedicati pot sa mai astepte”, punctează Ciutacu.

Silvia Nica, soţia chirurgului Marius Nica, este, de asemenea, medic şi a fost de gardă în noaptea tragediei din clubul bucureştean Colectiv, fiind şefa Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar. De altfel, Victor Ciutacu a vorbit, la România TV, la începutul acestei luni, despre cazul doctoriţei Nica şi experienţa acesteia în noaptea de 30 spre 31 octombrie, imediat după incendiul din Colectiv.

Nu mai devreme de marţi seară, la Digi 24, consilierul prezidențial Andrei Muraru (șeful Departamentului Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă de la Cotroceni) a fost întrebat despre decorările pe care le va face şeful statului de 1 Decembrie.

Redăm mai jos dialogul dintre consilier şi realizatorul TV:

„Jurnalist: Unde va fi președintele de 1 Decembrie?

Andrei Muraru: Va fi în București, va participa la parada militară, vor fi organizate câteva manifestări la Cotroceni, decorări și președintele se va adresa națiunii.

Jurnalist: Vor fi decorări de 1 Decembrie?

Muraru: Da. Reprezentanți ai Ministerului Apărării. Dar și din educație și alte domenii. 

Jurnalist: Vor fi decorați și salvatori ai victimelor din Colectiv?

Muraru: Până acum, președintele a decorat doar două persoane, dintre cei decedați – pe Adrian Rugină și pe Claudiu Petre – pentru că regulamentul spune că cei decedați pot fi decorați numai până la înhumare. Dar, în perioada următoare președintele are de gând să decoreze cadre medicale, pompieri, dar și instituții. Cum este Maternitatea Bucur, cum este Serviciul Mobil de Resuscitare și Descarcerare”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *