Skip to content
Sport

CE2020: Gazonul pentru stadionul Arcul de Triumf va fi montat în iulie, pentru Steaua la 15 august, iar pentru Rapid în noiembrie

Facebook

Gazonul pentru stadionul Arcul de Triumf va fi montat în iulie, pentru Steaua la 15 august, iar pentru Rapid în noiembrie, s-a anunţat miercuri, în cadrul şedinţei de lucru a Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020, prima după amânarea Campionatului European.

Ministerul Tineretului şi Sportului a fost reprezentat de către  secretarul de stat, Dragoş Coman, întâlnirea fiind prezidată de consilierul onorific al primului ministru, Gheorghe Popescu. La această întâlnire au participat reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Finanţelor Publice, Compania Naţională de Investiţii „CNI” – S.A, Primăria Municipiului Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal.

Tema întâlnirii a constituit-o evoluţia dezvoltării lucrărilor de infrastructură, respectiv, stadiul execuţiei lucrărilor la calea ferată Gara de Nord – Otopeni, Aeroportul Băneasa, la stadioanele şi bazele sportive. De asemenea, s-a discutat despre activitatea desfăşurată de Federaţia Română de Fotbal, dar şi de Primăria Municipiului Bucureşti, în contextul amânării Turneului Final Euro 2020.

Toţi cei prezenţi au agreat faptul că răgazul obţinut ca urmare a amânării competiţiei din cauza pandemiei este folositor pentru terminarea lucrărilor. Faptul că s-au identificat soluţii pentru lucrul în siguranţă pe perioada stărilor de urgenţă şi alertă, a condus la înregistrarea unor progrese semnificative pentru graficul de execuţie a obiectivelor. Astfel, în cazul celor 3 stadioane, veştile sunt îmbucurătoare, pentru „Arcul de Triumf” gazonul urmând să fie montat la mijlocul lunii iulie a.c., pentru „Ghencea”, în jurul datei de 15 august a.c., iar pentru Rapid, în luna noiembrie a.c. S-a stabilit oportunitatea unei întâlniri la care să participe şi reprezentanţi ai Primăriilor Sectoarelor 1 şi 6, cât şi ai Primăriei Municipiului Bucureşti, pentru identificarea, conform competenţelor care revin fiecăruia, a zonele de responsabilitate în ceea ce priveşte amenajarea domeniului public din imediata apropiere a stadioanelor„, se arată într-un comunicat al MTS.

Pentru reabilitarea bazelor sportive, s-a finalizat selecţia celor înscrise, fiind analizate documentaţiile depuse, pentru cele care au depus printre primele dintre ele fiind demarate şi procedurile de achiziţii de lucrări. Importanţa refacerii acestor obiective este dată atât de desfăşurarea „Euro 2020”, cât şi de obţinerea unei continuităţi în utilizarea bazelor sportive, printr-o creştere a gradului de exploatarea, cu încurajarea practicării sportului şi după finalizarea Turneului, scrie News.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *