Skip to content
Politică

Cea mai absentă campanie electorală din ultimii ani. Se mai poate salva ceva în ultima săptămână? EXCLUSIV

Fiecare ciclu electoral se încheie cu o campanie electorală care se deosebește de cele precedente prin strategiile de comunicare, iar campania electorală pentru alegerile locale de săptămâna viitoare pare să fie una cu adevărat aparte.

Ne aflăm pe ultima suta de metri însă impresia generală este că partidele politice nici nu au început campania electorală pentru alegerile locale. Forfota care se crea înaintea unui tur de scrutin a fost de această dată înlocuită cu mesaje electorale anoste și de câteva dezbateri plictisitoare.

Scăderea interesul publicului, dar și presei pentru scena politică are la bază noua legislație electorală.

Restricțiile impuse în ceea ce privește bugetele de campanie și modalitatea de promovare a mesajelor în spațiul public au diminuat considerabil spațiul de manevră al candidaților. În locul bannerelor și acțiunilor electorale, politicienii s-au văzut nevoiți să apeleze la mediul on-line.

Pe lângă schimbarea principalului canal de comunicare, un rol decisiv în scăderea interesului pentru campania electorală l-a avut și lipsa unor candidați puternici și a unor programe electorale concrete.

În plus, dezbaterile electorale anoste au făcut ca atenția mass-media să se îndrepte către subiecte care au un potențial mai mare decât veșnicele discursuri fără substrat ale politicienilor de creștere a raitingul mai mult. Cel mai concludent exemplu în acest sens este agenda publică din ultima săptămână. Deși este penultima săptămână de campanie electorală, toate emisiunile, toate jurnalele de știri, toate talk-showurile s-au preocupat mai mult de elaborarea unor scenarii privind moartea lui Dan Condrea decât soluțiile pe care le propun principalii candidați pentru nevoile cetățenilor.

Dacă am vrea să ne limităm la un singur cuvânt atunci când ne referim la această campanie electorală, cu siguranță am putea spune că este o campanie ratată, iar acest lucru se va vedea duminica viitoare, când cel mai probabil ne vom confrunta cu una din cele mai mici prezențe la vot din ultimii ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *