Skip to content
Politică

Cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR, spune Alexandru Muraru: „Asta ar trebui să fie prima opțiune!”

Inquam Photos / George Călin

Liderul PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, susţine că prima opţiune pentru PNL trebuie să fie refacerea coaliţiei de guvernare cu USR şi UDMR, cu un protocol „mult mai clar, mai ferm şi mai coerent”.

Alexandru Muraru scrie pe Facebook că actuala criză politică şi guvernamentală trebuie să înceteze, el considerând că soluţia este un guvern PNL-USR-UDMR.

„Cred cu tărie că cea mai bună variantă pentru România este un guvern în jurul PNL, cu USR şi UDMR. Prima opţiune a noastră, a PNL, trebuie să fie refacerea coaliţiei de centru-dreapta. Dar această nouă coaliţie trebuie să aibă un protocol mult mai clar, mai ferm şi mai coerent pentru că neînţelegerile care au dus la spargerea alianţei să îşi găsească o rezolvare instituţională, nu politică. De exemplu, cred că noul protocol trebuie să prevadă, ca în Germania, sancţiuni ferme pentru blocarea proiectelor guvernamentale sau declaratii împotriva primului ministru. Nu poţi ca dimineaţa să mergi la şedinţa de guvern cu partenerii de guvernare, iar seara să mergi la emisiuni TV să înjuri primul-ministru„, afirmă liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru.

El a declarat că acest nou protocol trebuie să prevadă întărirea rolului prim-ministrului, iar partidele trebuie să se angajeze să respecte rolul de mediator al şefului statului, omul politic cu cea mai mare legitimitate.

„De exemplu, un proiect cum a fost programul de investiţii Anghel Saligny pe care am insistat să-l implementăm nu trebuie blocat doar pentru că un partid vrea să îi pedepsească pe cei din mediul rural. Acel moment trebuie să reprezintă o lecţie pentru o nouă majoritate PNL-USR-UDMR”, adaugă liderul PNL Iaşi.

Amintim că o primă întâlnire PSD-PNL a avut loc joi, ambele părţi lăsând să se înţeleagă că sunt şanse mari pentru o colaborare la nivel guvernamental. După întâlnire, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a ţinut să precizeze că nu au fost discuţii despre nume, ci despre reforme şi principii de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *