Skip to content
Coronavirus

Cea mai mare creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în România. Medicul Radu Ţincu: Vor urma zile mai negre

twitter

În exclusivitate pentru PSnews.ro, dr. Radu Ţincu, medic primar toxicolog la secţia de ATI – toxicologie a Spitalului Floreasca, a precizat că România nu a atins încă vârful epidemiei de coronavirus. Potrivit medicului, în România vor urma „zile mai negre”, perioadă în care numărul persoanelor infectate cu COVID-19 va crește. „Venirea diasporei a fost un prim caz și acum trebuie să fim atenți în Săptămâna cu Paștele să nu intervină o transmitere intracomunitară pentru că e posibil să avem un nou vârf peste două săptămâni, dacă nu respectăm recomandările”, spune acesta.

„Nu cred că am atins vârful epidemiei. Cred că vor urma zile mai negre, va mai crește numărul cazurilor în România. Dincolo de cazurile anunțate de Grupul de Comunicare Strategică, după părerea mea, mai sunt încă 200-250 de peroane pozitive, dar netestate. 30-40% există în plus față de cazurile anunțate, în orice țară. Cred că vor fi mai multe cazuri în perioada următoare.

" "
" "

Trebuie să ne raportăm la ce poate determina vârful epidemiei. Venirea diasporei a fost un prim caz și acum trebuie să fim atenți în Săptămâna cu Paștele să nu intervină o transmitere intracomunitară pentru că e posibil să avem un nou vârf peste două săptămâni, dacă nu respectăm recomandările. ”, a declarat medicul Radu Tincu.

491 de cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 16 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 7.707 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.357 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 387 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 491 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 22.866 de persoane. Alte 60.697 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 79.629 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 447 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.917 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 417 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.171 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.062.175 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 718 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 422 în Italia, 196 în Spania, 25 în Franța, 13 în Germania, 47 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 2 în Austria, 2 în Belgia, 2 în Indonezia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 55 de cetățeni români aflați în străinătate, 13 în Italia, 14 în Franța, 16 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, unul în Belgia și unul în Suedia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 11 au fost declarați vindecați: 7 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

DETALII AICI: Coronavirus România. 491 cazuri noi de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore. Bilanțul total urcă la 7707 persoane infectate

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *