Skip to content
Societate

Cea mai mare pensie din Constanţa, 40.000 de lei

Inquam Photos/Octav Ganea

Mii de persoane trecute de a doua tinereţe, atât din ţară, cât şi din Constanţa, se plâng de pensiile “de nimic” de care beneficiază din partea statului. Este un subiect sensibil pentru populaţie, dar se pare că nu toţi o duc atât de rău. Cel puţin nu la Constanţa. Cea mai mare pensie, în oraşul de la malul Mării Negre, este a unui fost magistrat.

Pensie de 40.000 de lei

Nenumărate persoane trăiesc de pe o zi pe alta din cauza pensiilor mici pe care le primesc de la statul roman. Cu toate acestea, există şi persoane privilegite care beneficiază de pensii colosale, scrie replicaonline.ro. Dacă la nivelul întregii țări, cea mai mare pensie este de 78.000 de lei, în județul Constanța un pensionar se poate lăuda cu o pensie de 40.000 de lei. Potrivit informațiilor noastre, cea mai mare pensie din Constanța este a unui magistrat care încasează din partea statului nu mai puţin de 41.821 de lei.

Pe locul doi se află un fost angajat în domeniul aeronautic civil care are o pensie de 32.865 de lei.

Pensia minimă socială garantată în România este de 800 de lei

Pensia minimă socială garantată a crescut, în luna septembrie a anului trecut, de la 704 lei la 800 de lei. Şi punctul de pensie a crescut, din septembrie, de la 1.365 de lei la 1.440 de lei.

1 comentariu la “Cea mai mare pensie din Constanţa, 40.000 de lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *