Cea mai mare pensie din SRI, aproape egală cu pensia medie a magistraților

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cea mai mare pensie din SRI depășește cu puțin pensia medie încasată de magistrați, conform ultimelor date statistice. 

Potrivit informațiilor publicate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) în luna septembrie, cei 5.665 de foști magistrați (dintre care peste 3.000 nu au contribuit deloc la sistemul pubșlic de pensii) au încasat, în medie, suma de 25.166 de lei.

În baza contributivității lor, foștii magistrați ar fi încasat o pensie specială medie de numai 7.272 lei, la care statul, adică toți românii care plătesc taxe și impozite la  bugetul de stat, a adăugat în baza Legii 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor încă 21.896 lei, rezultând o pensie specială medie de 5.033 euro.

Spre comparație, majoritatea foștilor angajați din Serviciul Român de Informații (SRI) au încasat o pensie medie care depășește puțin suma de 3.000 de lei.

Casa de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informații (SRI) a plătit, în luna septembrie, pensii de serviciu, pensii de invaliditate și pensii de urmaș pentru 13.254 de beneficiari, dintre care 966 persoane au primit o pensie brută mai mică de 3.000 lei, iar alți 12.288 beneficiari au încasat o pensie brută mai mare de 3.000 lei, potrivit datelor SRI.

Casa de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informații (SRI) a plătit, în luna septembrie, pensii de serviciu, pensii de invaliditate și pensii de urmaș pentru 13.254 de beneficiari, dintre care 966 persoane au primit o pensie brută mai mică de 3.000 lei, iar alți 12.288 beneficiari au încasat o pensie brută mai mare de 3.000 lei, potrivit datelor SRI furnizate Hotnews.

Cea mai mare pensie militară netă plătită de Casa de Pensii Sectorială a Serviciului Român de Informații este în cuantum de 26.175 lei, stabilită ca urmare a punerii în aplicare a unei hotărâri judecătorești definitive, iar cea mai mică pensie militară netă plătită de instituția noastră este în cuantum de 115 lei”, a precizat pentru HotNews.ro Serviciului Român de Informații (SRI). Potrivit acestora, bugetul de pensii al SRI a urcat la peste un miliard de lei în acest an.

În ce privește foștii angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, cea mai mare pensie din MAI depășește 4.000 de euro 
 
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: