Skip to content
Politică

Cea mai mare primă dată vreodată unui angajat de la stat. Cât a primit un director

Cea mai mare primă dată vreodată unui angajat de la stat. Cât a primit, anul trecut, un director al unei companii în care statul român este acţionar majoritar.

În 2014, Petru Văduva, directorul TransGaz Mediaş a încasat cea mai mare primă dată vreodată unui angajat de la stat – mai exact, 700.000 de euro. Bonusul uriaş de peste 3,2 milioane de lei i-a revenit managerului drept răsplată pentru rezultatele obţinute de companie în 2014, potrivit turnulsfatului.ro.

Cu alte cuvinte, Văduva a fost răsplătit pentru obiective pe care el însuşi şi le-a stabilit. Presa locală scrie că, din motive care nu au fost făcute publice, Petru Văduva a renunţat la o parte din primă, la fel cum au făcut celelalte şase persoane din Consiliul de Administraţie (CA) al Transgaz.  Astfel, Văduva ar fi cerut să mai încaseze în jur de 327.000 de euro ca primă pentru activitatea de anul trecut.

Petru Văduva a devenit director general al Transgaz în vara anului 2013, după ce, Guvernul a hotărât să aducă management privat în fruntea firmei de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *