Skip to content
Politică

Cea mai mare realizare a ministrului Mediului. Grațiela Gavrilescu: Am reușit să promovăm Ordonanța 74!

Hotnews.ro

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a dezvăluit în exclusivitate pentru PSnews.ro, despre cea mai mare realizare a sa, din postul de membru al Executivului condus de Viorica Dăncilă.

Concret: întrebată de reporterul PSnews.ro care este, în opinia sa, cea mai mare realizare cu care se poate mândri la sfârșit de 2018, ministrul Mediului a replicat:

”Cea mai mare realizare este faptul că am reușit să promovăm Ordonanța 74 privind deșeurile municipale, respectiv implementarea tuturor instrumentelor economice. Ordonanța 75, care a fost adoptată și de către Parlamentul României în ultima ședință din sesiunea acestui an. Plus de asta, avem multe programe pe care le-am demarat anul acesta prin Administrația Fondurilor de Mediu. Ultimul fiind prima ediție a programului RABLA pe electrocasnice și ați văzut că deja în două zile, s-au folosit din cele 20 de milioane de lei, 15 milioane.

A fost o pauză datorită zilelor de sărbătoare dar sunt convinsă după 27 sau imediat după Revelion suma va fi folosită la fel de repede. Este o premieră în România și sunt foarte multe avantaje pe care le-am creat. În același timp, ne-am dorit să putem scoate de pe piață toate echipamentele energosace, să reușim un consum mai mic de energie electrică”, a declarat ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *