Cea mai mare și frumoasă felină din Europa, surprinsă în Munții Apuseni. Splendoare în zăpadă

Sursa foto: Pexels.com

Imagini inedite și foarte rare cu un exemplar de râs au fost recent surprinse de camerele de monitorizare a faunei, într-o pădure din Munții Apuseni. Animalul sălbatic merge prin zăpadă în căutarea hranei.

Animalul a fost surprins în zile diferite, la un interval de aproximativ 2 săptămâni, conform datelor apărute pe materialul video postat de cei de la Parcul Natural Apuseni.

„Splendoare în zăpadă. Cea mai mare și frumoasă felină din Europa, râsul, surprinsă în mai multe ipostaze în pădurile din Parcul Natural Apuseni de către camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului natural”, astfel au descris imaginile reprezentanții administrației parcului.

Râsul este un prădător foarte discret, rar văzut în libertate. Trăiește în libertate circa 17 ani. Prezența acestuia este un indicator al unui ecosistem sănătos și echilibrat. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare. Acesta este un vânător solitar.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: