PSnews

Lifestyle

Cea mai veche cursă auto din lume a avut loc sâmbâtă

lemans.org

Sâmbătă, 17 iunie, a fost dat startul Cursei de 24 de ore de la Le Mans pe circuit de la Sarthe. Aceasta este cea mai veche cursă automobilistică din lume, aflându-se la ediția a 85-a .

Ca de fiecare dată în ultimii ani maşinile înscrise la start au fost împărţite în 4 categorii: LMP1 (Le Mans Prototype 1), LMP 2, GTE Pro şi GTE Am (Amateur). Iar la calificările pentru grupa LMP1 au fost înscrise 3 echipe: Toyota Gazoo Racing cu 3 prototipuri Toyota TS050 Hybrid, Porsche LMP Team cu 2 prototipuri Porsche 010 Hybrid şi ByKoles Racing Team cu un prototip ENSO CLM P1/01, un prototip româno-austriac motorizat de departamentul de curse al lui Nissan, singurul LMP1 non-hibrid.

Calificările au fost dominate clar de Toyota care a venit în acest an cu un prototip foarte rapid, pilotul nipon Kamui Kobayashi realizând un nou record pe turul de circuit de 3:14:791 în Sesiunea a 2-a cu maşina cu numărul 7, este relatat în cronica Le Mans.

Primele 5 locuri la start au fost împărțite între Toyota şi Porsche. De altfel, problemele tehnice întâlnite au fost destul de serioase la amândouă, Porsche a intrat destul de devreme la boxe cu o defecţiune a motorului electric de pe puntea faţă, ceea ce a presupus înlocuirea completă a punţii faţă, această operaţiune costând-ui pe cei de la Porsche mai mult de o oră. Nici niponii nu au fost mai feriți, masina cu numărul 7 a suferit o cedare de ambreiaj care nu i-a mai permis să ajungă în zona de reparații.

Clasamentul final:

Grupa LMP1

Câștigător: Porsche 919 Hybrid nr. 2 – Timo Bernhard, Brendon Hartley, Earl Bamber, 367 ture (Porsche LMP Team);

The 85th 24 Hours of Le Mans automobile endurance event at the Circuit de la Sarthe, Le Mans in France Featuring: Timo Benhard Where: Le Mans, France When: 18 Jun 2017 Credit: WENN.com

(sursa foto: www.kpug170.com)

Grupa LMP2

Câștigător: Oreca 07-Gibson nr. 38 – Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, Oliver Jarvis, 366 ture (Jackie Chan DC Racing).

2017 Le Mans 24 Hours Test day, Le Mans, France. 4th June 2017. #38 Jackie Chan DC Racing ORECA 07-Gibson: Ho-Pin Tung, Thomas Laurent, Oliver Jarvis. World Copyright: JEP/LAT Images.

(sursa foto: www.autoweek.com)

Grupa LMGTE Pro

Câștigător: Aston Martin Vantage GTE nr. 97 – Darren Turner, Jonathan Adam, Daniel Serra, 340 ture (Aston Martin Racing).

Picture of Aston Martin v8 Vantage GTE race car during 24 Hours Of Le Mans 2016 race at circuit De La Sarthe, France. Buy high resolution pictures of Aston Martin v8 Vantage GTE racing car for editorial use.

(sursa foto: www.lemans.org)

Grupul LMGTE Am

Câștigător: Ferrari 488 GTE nr. 84 – Robert Smith, Will Stevens, Dries Vanthoor, 333 ture (JMW Motorsport).

ferrari-488-gt3-jmw-motorsport-le-mans-2017-cover2

(sursa foto: races.ferrari.com)

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi