Skip to content
Politică

Ceaţă şi bâlbe în PNL. Rămâne Predoiu propunerea de premier? EXCLUSIV

Ceaţă şi bâlbe în Partidul Naţional Liberal (PNL). Rămâne prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu propunerea formaţiunii pentru funcţia de premier?

În ultimele zile, discursul partidului a fost marcat de schimbarea accentului de pe „Cătălin Predoiu prim-ministru” pe „alegeri anticipate”. În acest context, PSnews.ro a încercat să ia legătura cu co-preşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cu Cătălin Predoiu şi cu alţi lideri, însă fără rezultat. Singurii reprezentanţi ai conducerii care au putut fi contactaţi au fost prim-vicepreşedintele Ludovic Orban şi vicepreşedintele Cezar Preda.

Întrebat de ce conducerea PNL nu mai vorbeşte aşa de des despre posibilitatea ca Predoiu să devină şeful Guvernului, Ludovic Orban ne-a răspuns: „Trebuia să ne prezentăm la consultările de la Cotroceni cu o propunere pentru rezolvarea situaţiei politice. Am propus alegeri anticipate”.

La insistenţele noastre, referitoare la poziţia personală în legătură cu viabilitatea alegerilor anticipate, Orban a replicat: „Noi am propus alegeri anticipate pentru că asta o considerăn soluţia pentru a depăşi acest impas”.

În cazul în care preşedintele Klaus Iohannis îl va refuza pe Cătălin Predoiu pentru şefia Guvernului, „ne întâlnim din nou şi o să discutăm”, a mai spus Ludovic Orban.

La rândul lui, Cezar Preda a încercat să îşi decline răspunderea, trimiţându-ne la cei doi co-preşedinţi ai PNL.

„La noi, acum, cuvântul de ordine este: «co-preşedinţii». Asta e situaţia – întrebaţi-i pe co-preşedinţi, nu pe mine! Eu cred că fiecare partid are resurse, aşa cum cere societatea din stradă, aşa cum îşi doresc politicieni curaţi, care nu au fost ancoraţi la butoanele puterii şi care pot schimba ceva. Nu trebuie să inventăm partide noi. Asta e părerea mea, dar de restul întrebaţi-i pe ei”, a punctat Preda.

Solicitat să îşi exprime poziţia personală referitoare la alegerile anticipate, Cezar Preda a răspuns doar atât: „Refuz să vorbesc. Părerea mea este că trebuie să-i întrebaţi pe ei (pe Gorghiu şi Blaga – n.r.)”.

4 comentarii la “Ceaţă şi bâlbe în PNL. Rămâne Predoiu propunerea de premier? EXCLUSIV

  1. Pana astazi, cei din PNL au sustinut cu tarie alegerile anticipate, fara a lua in calcul alte variante, iar acum s-au razgandit deodata in aceasta privinta.

  2. Totusi, PNL ar trebui sa trateze lucrurile in acest caz cu intelepciune, nu cu o atitudine politicianista. Acestia trebuie sa inteleaga faptul ca e nevoie sa rezolvam aceasta situatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *