PSnews

Ultima Oră

Ceață totală după fuga lui Ghiță. Nici măcar familia nu-l găsește

jurnalistii.ro

Este ceață totală după fuga fostului deputat PRU Sebastian Ghiță. Nici măcar propria familie nu îl găsește pe ex-parlamentar.

Bogdan Micu (avocatul care îl reprezintă pe politician) a declarat marți la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) că familia lui Ghiță nu știe unde a plecat, însă nici nu a făcut vreun demers pentru a-l da dispărut, transmite B1 TV.

„Nici familia și nici dintre cunoștințele lui Sebastian Ghiță nu știu unde se află acesta. Nu au nicio informație și nu au nici modalitatea de a-l căuta. Nu l-au dat dispărut. (…) Nu mi s-a mai întâmplat să apăr un client cu care nu am reușit să iau legătura. Nu am avut vreo solicitare din partea unei rude să continuăm să îl reprezentăm pe Sebastian Ghiță, însă noi am decis că trebuie să facem asta. Împuternicirea avocațială a fost semnată de tatăl lui Sebastian Ghiță. Nu am nicio informație unde se află inculpatul”, a afirmat Bogdan Micu.

Sebastian Ghiță este dat dispărut din data de 21 decembrie, când a absentat la audierile de la DNA Ploiești. Marți, ICCJ a aprobat solicitarea DNA ca Ghiță să fie dat în urmărire internațională.

Romeo Ursu, zis Boenică, interlop și urmărit internațional, susține că Sebastian Ghiță s-ar afla în Iordania. Boenică a dat de înțeles reporterilor ziarului România Liberă că ar fi dispus să ofere amănunte suplimentare, dar contra cost.

Condamnat în 2014 la 10 ani și 3 luni de închisoare pentru implicarea sa într-o rețea de falsificatori de carduri, Romeo Ursu, zis Boenică, spune că Sebastian Ghiță ar fi ajuns în Iordania, o țară cu care România nu are acord de extrădare. Boenică este fugit și el tot în Iordania, de unde postează des pe Facebook mesaje sfidătoare la adresa autorităților române care îl caută încă din 2008.

Contactat de către site-ul de știri menționat, Boenică a susținut că are informații sigure despre prezența lui Sebastian Ghiță în Amman, capitala Iordaniei, unde a sosit “împreună cu mai mulți membri din staff-ul lui”, dar recunoaște că nu s-au întâlnit încă față-n față.

La insistențele reporterului RL de a afla mai multe amănunte, Boenică l-a întrebat pe acesta dacă are cont escrow (instrument bancar utilizat în tranzacții care implică sume mari de bani – n.r.), sugerând, astfel, că va face dezvăluiri doar contra cost. A dat, însă, înapoi atunci când ziaristul a întrebat ce sumă de bani cere pentru o fotografie recentă cu Ghiță în Iordania.

„Nu știu. Dar nu cred că ar trebui să știe”, a răspuns interlopul.

Sursele ziarului citat au relatat că Sebastian Ghiță ar fi ieșit din România prin zona Galați – Reni și de acolo ar fi plecat în Turcia. Alte surse au susținut, însă, că fostul deputat ar fi ori la Tel-Aviv, ori în Dubai, zonă pe care a frecventat-o cu Victor Ponta.

Romeo Ursu, zis Boenică, a dispărut din țară tot de sub ochii Poliției, ca și Sebastian Ghiță, numai că interlopul nu se întorcea de la o sindrofie a SRI, ci era chiar în clădirea Tribunalului București.

În octombrie 2008, Boenică aștepta pronunțarea privind arestarea preventivă într-un dosar ce viza înșelăciuni imobiliare. El a dispărut în scurta perioadă dintre expirarea mandatului de reținere și emiterea unui mandat de arestare.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi