Skip to content
Coronavirus

Cehia interzice călătoriile în Rusia, Tunisia şi alte ţări, din cauza noilor variante de coronavirus

finchannel.com

Ministerul ceh al Sănătăţii a interzis marţi călătoriile în Rusia, Tunisia şi alte ţări, din cauza răspândirii noilor variante de coronavirus, transmite Reuters.

Cehia a înregistrat luni o creştere de la săptămână la săptămână a noilor cazuri de Covid-19 la 157, de la 118, un semn al unei posibile inversări a trendului descrescător care a avut loc de când ultimul val al infecţiilor a atins nivelul de vârf ân luna martie.

Interdicţia de călătorie va intra în vigoare joi în cazul Rusiei şi săptămâna viitoare pentru Tunisia. Ambele ţări au consemnat creşteri ale noilor cazuri, în ultimele zile.

Ministerul a adăugat Rusia, Tunisia, Paraguay şi Namibia unei liste de zeci de ţări, între care India şi Brazilia, unde călătoriile erau deja interzise. Tunisia este o destinaţie populară de vacanţă pentru cehi.

Guvernul a convocat joi o şedinţă specială pentru a discuta despre un răspuns la răspândirea variantei Delta, identificată pentru prima dată în India, informează news.ro.

Republica Cehă a identificat până acum 120 de cazuri ale variantei Delta, considerate a fi mai transmisibile decât variantele anterioare, a declarat Institutul Naţional de Sănătate Publică al ţării. Ţara cu 10,7 milioane de locuitori a fost una dintre cele mai afectate din Europa, suferind patru valuri de infecţii şi 30.298 de decese. Cehia a vaccinat complet peste 3,1 milioane de persoane şi a folosit puţin peste 8 milioane de doze de vaccin începând de luni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *