Cehia prelungește controalele la granița cu Slovacia după creșterea numărului de migranți

frontiera ceha
Sursa foto: ro.wikipedia.org

Guvernul ceh a anunţat miercuri că va prelungi cu 20 de zile, până pe 22 noiembrie, controalele aleatorii de la frontiera cu Slovacia, pentru a împiedica imigraţia ilegală, informează AFP. Austria, Cehia şi Polonia au introdus la începutul lui octombrie controale la frontierele lor cu Slovacia, apoi le-au tot prelungit.

Recent, Slovacia a înregistrat o creştere a numărului de migranţi şi de solicitanţi de azil, care veneau în mare parte din Serbia via Ungaria şi se îndreptau spre ţările mai bogate din Europa de Vest. „Atât timp cât o protecţie cu adevărat eficace a frontierelor externe ale UE nu există, trebuie să luptăm împotriva impactului imigraţiei ilegale asupra frontierelor interne ale Spaţiului Schengen”, a declarat ministrul de Interne al Cehiei, Vit Rakusan, pe platforma X, fosta Twitter.

Slovacia a detectat circa 24.000 de migranţi fără acte în perioada ianuarie-august, comparativ cu 10.900 pe parcursul întregului an trecut. Țara a introdus pe 5 octombrie controale la frontiera ungară, ca răspuns la măsura adoptată cu o zi înainte de Praga, Viena şi Varşovia.

 

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: