Skip to content
Societate

Cei doi bărbaţi care i-ar fi promis unui poliţist de frontieră 10.000 de euro pe săptămână, pentru a permite intrarea în ţară a zeci de migranţi, trimişi în judecată

Inquam Photos/Alexandru Busca

Cei doi bărbaţi reţinuţi, în urmă cu o lună, de DNA Timişoara după ce i-ar fi promis unui poliţist de frontieră 10.000 de euro pe săptămână, pe o perioadă nedeterminată, pentru a permite intrarea a zeci de migranţi în ţară, au fost trimişi în judecată, potrivit news.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a doi bărbaţi, pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

„În cursul zilei de 14 noiembrie 2021, cei doi inculpaţi s-ar fi întâlnit cu un agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, împrejurare în care, unul dintre ei, sprijinit de celălalt, în schimbul unor sume de bani (peste 10.000 euro pe săptămână, pe o perioadă nedeterminată), i-ar fi cerut poliţistului să nu îşi îndeplinească corespunzător atribuţiile de serviciu şi să permită intrarea mai multor migranţi în ţară. Concret, inculpaţii i-ar fi promis agentului de poliţie că-i vor remite 100 de euro pentru fiecare migrant, în condiţiile în care urmau să fie trecute 25 de persoane odată, de minim 4 ori pe săptămână, pe o durata nedeterminată de timp”, arată DNA, într-un comunicat de presă transmis joi.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra unor sume de bani ridicate de la unul dintre inculpaţi.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Timiş cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

În 15 noiembrie, cei doi bărbaţi fuseseră reţinuţi de DNA Timişoara după ce i-ar fi promis unui poliţist de frontieră 10.000 de euro pe săptămână, pe o perioadă nedeterminată, pentru a permite intrarea a zeci de migranţi în ţară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *