Skip to content
Societate

Cei doi brutari din Sri Lanka spun că s-au împăcat cu locuitorii din Ditrău: Maghiarii şi-au cerut scuze. Suntem bine, lucrurile sunt în ordine şi la locul nostru de muncă

Tensiunile de la Ditrău create în urma venirii brutarilor din Sri Lanka par să se fi calmat. Buletinul de ştiri difuzat de Antena 1 i-a invitat pe cei doi muncitori care au relatat că localnicii şi-au cerut scuze şi se simt în siguranţă, scrie maszol.ro, citată de Rador.

Portalul citat menţionează că după publicarea raportului întocmit de către avocatul poporului, reporterii televiziunii citate au vizitat comuna din judeţul Harghita. S-a constatat că sosirea muncitorilor sezonieri din Sri Lanka care au fost angajaţi la brutăria din Ditrău a redeschis vechiul conflict cu caracter economic, existent între proprietarii brutăriei şi unii dintre foştii angajaţi, iar această situaţie acutizată a dus la manifestările extremiste şi intolerante ale unor persoane.

Unul dintre cei doi muncitori, Prasanna Piumal, a declarat că deşi anterior au existat probleme, acum s-au rezolvat. „Ne înţelegem bine cu maghiarii şi cu românii. Putem circula pe stradă, putem să ne facem cumpărăturile. Avem o locuinţă frumoasă cu bucătărie şi două camere”, a precizat brutarul srilankez.

Colegul său, Mahinda Amarasingha a confirmat că amândoi se simt în siguranţă. „Maghiarii şi-au cerut scuze. Suntem bine, lucrurile sunt în ordine şi la locul nostru de muncă. Lucrăm opt ore pe zi şi avem o zi liberă. Este foarte bine aşa” – a explicat acesta.

La rândul lor şi colegii de muncă ai celor doi bărbaţi străini au confirmat că tensiunile din sat s-au liniştit. Unul dintre ei a menţionat că nu înţelege de ce locuitorii din Ditrău nu au semnalat încă înaintea venirii muncitorilor sezonieri faptul că au avut într-adevăr probleme cu angajatorul care i-a adus pe cei doi brutari din Sri Lanka, potrivit G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *