Cei doi indivizi care au atacat cu cocktailuri Molotov o sinagoga istorica din Berlin nu au fost prinsi

Sursa foto: Twitter

O sinagoga istorica din Berlin a fost atacata cu cocktailuri Molotov miercuri, in contextul in care incidentele antisemite din capitala germana au crescut in urma escaladarii violente din Orientul Mijlociu, informeaza BBC.

Comunitatea Kahal Adass Jisroel a declarat ca sinagoga sa din cartierul Mitte din oras a fost atacata cu doua dispozitive incendiare. Politia a confirmat incidentul.

Ulterior, cancelarul german Olaf Scholz a condamnat cu fermitate atacul, declarand: „Nu vom accepta niciodata atunci cand sunt comise atacuri impotriva institutiilor evreiesti”.

Principalul grup evreiesc din Germania a declarat ca doua persoane ar fi fost implicate in atac, dar nu a oferit alte detalii.

„Suntem cu totii socati de acest atac terorist”, a declarat Consiliul Central al Evreilor intr-un comunicat. „Mai presus de toate, familiile din cartierul din jurul sinagogii sunt socate si nelinistite. Cuvintele devin fapte. Ideologia de exterminare a Hamas impotriva a tot ce este evreiesc are efect si in Germania.”

Complexul de cladiri al comunitatii Kahal Adass Jisroel din centrul Berlinului gazduieste o sinagoga, o gradinita si un centru comunitar.

De asemenea, politia a declarat ca au avut loc revolte in timpul noptii intre imigrantii musulmani si politie in cartierele Neukoelln si Kreuzberg din oras si la emblematica Poarta Brandenburg din Berlin, in care mai multi ofiteri au fost raniti.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: