Skip to content
Societate

Cei doi militari răniţi în Afganistan au ajuns în ţară. Vor rămâne în spital pentru recuperare

Cei doi militari români răniţi la 13 aprilie în Afganistan, care se aflau internaţi în Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, au revenit miercuri seara în ţară şi au fost internaţi în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti (SUUMC), se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Sursa citată precizează că starea de sănătate a celor doi militari români este una bună şi că vor rămâne internaţi pentru recuperare medicală.

Pacienţii au fost transferaţi cu o aeronavă C27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar transportul terestru către SUUMC a fost asigurat de echipaje medicale aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni. În seara zilei de 24 aprilie cei doi militari au fost evaluaţi, în Unitatea de Primiri Urgenţe a SUUMC, de o echipă medicală multidisciplinară. În urma evaluării clinice şi paraclinice s-a decis internarea în Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii. Din momentul internării în SUUMC şi până în prezent pacienţii au o stare generală bună şi vor rămâne internaţi pentru recuperare medicală ulterioară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *