Skip to content
" "
Puterea Știrilor Video

Cei doi miniștri din Guvernul Orban, pe care nu i-ar vrea ”președintele” Paleologu: Prefer să lucrez cu altcineva

Inquam Photos / George Călin

Invitat la ”Puterea Știrilor”, candidatul PMP la prezidențiale, Theodor Paleologu, a declarat că, în cazul în care ar câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie, ar colabora foarte bine cu Ludovic Orban în postura de premier. Ar avea, însă, o rugăminte pentru Ludovic Orban: ”să înlocuiască ministrul de Externe (Bogdan Aurescu – n.r.) și ministrul Culturii (Bogdan Gheorghiu – n.r.)”.

”Prefer să lucrez cu altcineva decât cu domnul Aurescu. Nu am ceva să-i reproșez, dar sunt oameni cu care colaborez mai bine și care sunt foarte bine pregătiți în materie de politică externă. În plus, domnul Aurescu nu este membru PNL, deci domnul Orban nu are niciun motiv să țină morțiș la prezența domnului Aurescu în guvern.

De altfel, pe domnul Aurescu nu am de gând nici să-l iau consilier la Cotroceni. Îl apreciez, dar nu am de gând să colaborez cu toți cei pe care îi apreciez”, a spus Paleologu la ”Puterea Știrilor”.

Prezidențiabilul PMP a precizat, de asemenea, că și la Cultură se putea propune un ministru mai bun: ”La cultură mă pricep, am fost eu însumi ministru Culturii și cred că e nevoie de o persoană care să fie cu adevărat reprezentativă pentru cultură”.

Theodor Paleologu a adăugat că este ”grotesc” faptul că dezbaterea prezidențială este ”bruiată” de discuțiile privind noul Cabinet Orban.

”N-aș vrea ca discuțiile despre Guvernul Orban să bruieze dezbaterea prezidențială. De altfel, mi se pare de râsul curcilor că, în România, cele două se suprapun. Și nu este pentru prima dată, s-a mai întâmplat în 2009. Este grotesc acest lucru. O campanie prezidențială trebuie axată pe marile probleme cu care se confruntă societatea, cu proiecte pentru următorii 5 ani, eventual pentru următorii 20 de ani”, a conchis candidatul PMP.

Miniștrii propuși în Guvernul Orban au fost audiați, marți și miercuri, în comisiile parlamentare, votul pentru învestirea noul Executiv fiind programat pentru luni, de la ora 14.00.

Ludovic Orban s-a prezentat în comisii cu Raluca Turcan (vicepremier), Ion Marcel Boloș (Ministerul Fondurilor Europene), Victor Costache (Ministerul Sănătății), Florin Cîțu (Ministerul Finanțelor), Nicolae Ciucă (Ministerul Apărării), Marcel Vela (Ministerul de Interne), Adrian Nechita Oros (Ministerul Agriculturii), Costel Alexe (Ministerul Mediului), Ionuț Stroe (Ministerul Tinererului), Monica Anisie (Ministerul Educației), Virgil Popescu (Ministerul Economiei), Bogdan Gheorghiu (Ministerul Culturii), Ion Ștefan (Ministerul Dezvoltării), Bogdan Aurescu (Ministerul de Externe), Violeta Alexandru (Ministerul Muncii), Cătălin Predoiu (Ministerul Justiției) și Lucian Bode (Ministerul Transporturilor).

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *