Skip to content
Politică

Cei doi protestatari acuzaţi de ultraj şi tulburarea ordinii publice au fost ARESTAŢI

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au dispus, duminică seară, arestarea pentru 30 de zile a celor doi protestatari acuzaţi de ultraj şi tulburarea liniştii publice, Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Dobre Mihai. Avocatul celor doi a dat declaraţii după decizia instanţei.

Ionuţ Liviu Cojoacă şi Claudiu Dobre Mihai, în vârstă de 30, respectiv 24 de ani, au fost reţinuţi de către procurori sâmbătă noaptea, sub acuzaţiile de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Faptele ar fi fost săvârşite la mitingul de vineri seară, din Piaţa Victoriei. Ambii bărbaţi sunt din Capitală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţiştii de la Serviciul Omoruri au audiat, până în prezent, 19 persoane în legătură cu violenţele de la protestul de vineri, informează Poliţia Capitalei.

În paralel cu aceste activităţi au fost analizate înregistrarile realizate de mass media. Activităţile desfăşurate au ca scop stabilirea identităţii celor prezenţi în zona producerii agresiunii şi a faptelor lor, mai arată Poliţia Capitalei.

De asemenea, procurorii militari au primit, până la ora transmiterii ştirii, 19 plângeri penale împotriva jandarmilor, depuse de către protestatarii prezenţi la mitingul de vineri, din Piaţa Victoriei.

Apărătorul celor doi protestatari arestaţi pentru ultraj spune că ei regretă faptele şi că au vrut să lovească scutul, însă când au văzut că este vorba despre o femeie jandarm, s-ar fi retras din mulţime. Avocatul a mai subliniat că cei doi nu ştiu cine a furat arma şi că nici nu sunt din galerie.

„Ei au fost acolo din curiozitate şi au ajuns într-o astfel de situaţie gravă, neplăcută. S-a emis un mandat de 30 de zile cu contestaţie. Ambii au făcut contestaţie. În momentul în care au aflat că este de sex feminin, ambii au declarat că s-au retras. De fapt, erau mai multe persoane. Apar şi ei. Au avut o atitudine de recunoaştere şi de regret. Cojoacă era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. În momentul în care ei au dat acele lovituri de pumn în scut, cei doi jandarmi erau în picioare. Nu au dat în jandarm, au dat în scutul jandarmului. Fata, am înţeles că pierduse scutul undeva în învălmăşeală. Se vede pe filmare. Sunt pur şi simplu. Cojoacă este fan, e stelist, dar nu fac parte din nicio galerie şi merge la meciuri ocazional. Niciunul nu are cazier”, a declarat avocatul celor doi protestatari, Maria Pârlog, potrivit mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *