Cei mai bogati oameni de pe planetă generează tot atâtea emisii precum celelalte două treimi dintre cei mai săraci

oameni bogati
Sursa foto: Internet

Cei mai bogaţi oameni de pe planeta noastră (care reprezintă 1% din populaţia globală) generează la fel de multe emisii de gaze cu efect de seră ca două treimi din populaţia cea mai săracă a lumii, reprezentând aproximativ 5 miliarde de persoane, potrivit unui raport publicat duminică de Oxfam, informează AFP.

Deşi lupta împotriva schimbărilor climatice reprezintă o provocare comună, unii oameni sunt mai responsabili decât alţii şi politicile guvernamentale trebuie să fie adaptate în consecinţă, a declarat Max Lawson, coautor al raportului publicat de acest ONG care militează împotriva sărăciei.

„Cu cât sunteţi mai bogat, cu atât este mai uşor să vă reduceţi emisiile personale şi pe cele asociate investiţiilor voastre. Nu aveţi nevoie de cea de-a treia maşină, de a patra vacanţă sau să investiţi în industria cimentului”, a spus el.

Raportul intitulat „Egalitate climatică: o planetă pentru cei 99%” se bazează pe cercetări compilate de Institutul Mediului Înconjurător din Stockholm (SET) şi analizează emisiile legate de consumul asociat cu diferite categorii de venituri până în 2019.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: