Skip to content
Economie

Cei mai mari angajatori din lume

www.gravity-personnel.com

Au milioane de angajați în întreaga lume, astfel că încetarea activității ar da peste cap economia globală. Își desfășoară activitatea în servicii, retail, producție de electronice sau automobile, iar strategia de business a dus la extinderea în toate colțurile lumii.

Forumul Economic Mondial a identificat cei mai mari angajatori din lume care să cuprindă atât societăți controlate de stat, cât și companii private. Statele Unite, China și Marea Britanie sunt cei mai mari angajatori din lume, cu un număr de angajați care se află în sectoarele comerțului cu amănuntul, militar, de sănătate și de producție. Mai jos este o listă a celor mai mari angajatori globali, pe baza numărului de angajați ai companiilor.

1.Departamentul Apărării al Statelor Unite

Departamentul Apărării este sucursala executivă a guvernului federal al SUA, cu mandatul de a coordona și de a supraveghea toate funcțiile și agențiile guvernamentale implicate în chestiuni legate de securitatea națională și Forțele Armate. Departamentul Apărării este liderul și cel mai mare angajator la nivel mondial, cu un total de 3,2 milioane de angajați, cuprinzând militari activi, gardieni naționali și rezerviști naționali și civili din cele patru servicii. Departamentul Apărării al SUA are cel mai mare buget militar din lume și este considerat cel mai avansat după progresul său tehnologic în domeniul echipamentului militar.

2.Armata Populară de Eliberare

Armata de eliberare a poporului chinez acționează ca forțele armate ale Partidului Comunist din China și din Republica Populară Chineză. Se compune din cinci ramuri principale de servicii, și anume forța strategică de sprijin, marina, forța aeriană, forța terestră, forța rachetă, precum și o ramură de servicii rezerviste. Armata de Eliberare este cel de-al doilea angajator din lume, cu o forță de muncă formată din 2,3, care reprezintă 0.18% din populația întregii țări. PLA este grupul militar cu cea mai rapidă creștere din lume, ca urmare a recrutării sale recente de numeroase progrese tehnologice în domeniul armamentului și resurselor militare.

3.Walmart

Walmart este o corporație multinatională americană Fortune 500 care operează un lanț de magazine departamentale, hipermarketuri și magazin alimentar în SUA, Europa și Asia. Este o afacere deținută în mod public de familie care raportează cele mai mari venituri de peste $ 100 de miliarde de dolari în industria de retail din întreaga lume. Este cel mai mare angajator privat și cel de-al treilea cel mai mare angajator din lume, care se mândrește cu o echipă de 2,1 milioane de angajați.

4.McDonald

McDonald’s este cea mai mare companie din lanțul alimentar din lume și al patrulea cel mai mare angajator cu angajați cu 1,7 milioane de angajați, majoritatea lucrând în francizele restaurantului. McDonald’s servește mai mult de 69 de milioane de clienți în peste o sută de țări în care își desfășoară activitatea în cadrul unei companii de franciză. Compania își obține veniturile din vânzările de restaurante și redevențele, precum și onorariile și chiriile plătite de francizați.

5.China National Petroleum Corporation (CNPC)

China National Petroleum Corporation este al cincilea cel mai mare angajator din lume cu un total de 1,7 milioane de angajați. Se situează ca al treilea cel mai mare grup energetic încorporat din lume, specializat în petrol și gaze. CNPC este o societate de stat care se ocupă cu explorarea hidrocarburilor, producția de gaze chimice și gaze naturale, rafinarea și comercializarea produselor sale în China și în afara acesteia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *