Skip to content
Internațional

Cei mai puternici lideri ai planetei au spart gheaţa. Prima convorbire telefonică Biden-Putin

Noul preşedinte american Joe Biden a avut marţi o convorbire cu omologul său rus Vladimir Putin, pentru prima dată de la instalarea sa la Casa Albă, în cadrul căreia a abordat mai multe subiecte aflate în centrul unor tensiuni dintre cele două ţări.

L-am contactat pe preşedintele Putin în această după-amiază cu intenţia de a discuta despre dorinţa noastră de a prelungi cu cinci ani tratatul bilateral de reducere a arsenalului nuclear Noul START” care expiră la începutul lunii februarie, ”dar şi pentru a reafirma sprijinul nostru ferm pentru suveranitatea Ucrainei în faţa agresiunii persistente a Rusiei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, după cum relatează AFP, potrivit Agerpres.

" "
" "

La rândul său, Kremlinul precizează că preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut marţi o normalizare a relaţiilor ruso-americane în cadrul primei convorbiri telefonice cu omologul său american Joe Biden de la venirea acestuia la preşedinţia SUA.

Putin a ”menţionat că o normalizare a relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite ar răspunde intereselor ambelor ţări, dar şi celor ale întregii comunităţi internaţionale, având în vedere responsabilitatea specială (a acestor două state) în ceea ce priveşte menţinerea securităţii şi stabilităţii în lume”, a indicat preşedinţia rusă.

Joe Biden şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la ”otrăvirea” lui Aleksei Navalnîi, opozantul rus arestat de Moscova pe 17 ianuarie la revenirea în Rusia din Germania, unde a primit îngrijiri după otrăvirea cu agent neurotoxic din familia Noviciok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *