Skip to content
Societate

Cei opt militari decedaţi în accidentele aviatice din Dobrogea, decoraţi post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis

presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat post-mortem pe cei opt militari care şi-au pierdut viaţa, miercuri seara, în urma accidentelor aviatice care au avut loc în judeţul Constanţa, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, „pentru a onora memoria ofiţerilor care şi-au sacrificat viaţa săvârşind acte de devotament excepţional pe timpul îndeplinirii misiunilor încredinţate”, preşedintele Klaus Iohannis va conferi post-mortem:

* Ordinul „Virtutea Aeronautică” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari căpitanului-comandor Bogdan Dumitru Florin, locotenent-comandorului Niţă Gheorghe Iosif-Costinel, căpitanului Pătraşcu Gheorghe Gheorghe-Sorin, sublocotenentului Banu Ion Gelu, sublocotenentului Lateş Gheorghe-Nicu Eduard-Cătălin, sublocotenentului Marinescu Victor Ionuţ

* şi Ordinul „Virtutea Maritimă” în grad de Cavaler, cu însemn de pace, pentru militari, sublocotenentului Boşoi Mihai Sergiu şi sublocotenentului Carp Vasile Vlad.

Miercuri seara, o aeronavă MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar apoi a dispărut de pe radar. Au fost declanşate de urgenţă operaţiunile de căutare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20,44 şi s-a prăbuşit în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, la aproximativ 11 km de aerodrom.

În dublul accident aviatic şi-au pierdut viaţa pilotul MiG-ului, cei cinci membri ai echipajului de pe elicopter şi încă doi salvatori pe mare din cadrul Forţelor Navale Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *