Skip to content
Politică

Cei șapte violatori din Vaslui află luni sentința instanței

Magistrații judecătoriei din Vaslui urmează să pronunțe luni sentința în cazul celor șapte violatori din Vaslui care au violat o elevă de 18 ani. Sentința este programată pentru ora 14.

De asemenea, instanța ar putea amâna pronunțarea sentinței pentru o altă zi, dacă va considera că nu a avut suficient timp pentru a decide, transmite adevarul.ro.

Silviu Burada (21 de ani), Silviu Avadanei (22 de ani), Petrică Bolboceanu (23 de ani), Paul Andrei Burlacu (28 de ani), Ioan Surleac (20 de ani), Alin Dumitru Rotaru (19 ani) şi Ionuţ Bogdan Boicu (21 de ani) au fost trimişi în judecată pentru viol în formă agravantă şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Cei care şi-au recunoscut faptele, în cazul în care instanţa îşi admite acordul de recunoaştere, vor beneficia din start de o reducere a limitelor pedepsei cu o treime. Pedeapsa maximă prevăzută de legea penală în cazul violului cu mai mulţi autori este de 12 ani, în timp ce pentru lipsirea de libertate este şapte ani. Astfel, cei patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele riscă 12 ani de închisoare la care se mai adaugă un spor de o treime din pedeapsa pentru cea de-a doua infracţiune.

Sentința Judecătoriei din Vaslui nu este definitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *